Akaa pudotti Iskun viimeiseksi

27/02/2018

[vc_row 0=””][vc_column width=”1/4″][vc_single_image image=”1368″ img_size=”large” onclick=”link_image” css_animation=”top-to-bottom”][vc_single_image image=”1367″ img_size=”large” onclick=”link_image” css_animation=”top-to-bottom”][vc_single_image image=”1366″ img_size=”large” onclick=”link_image” css_animation=”top-to-bottom”][vc_single_image image=”1365″ img_size=”large” onclick=”link_image” css_animation=”top-to-bottom”][vc_single_image image=”1364″ img_size=”large” onclick=”link_image” css_animation=”top-to-bottom”][vc_single_image image=”1363″ img_size=”large” onclick=”link_image” css_animation=”top-to-bottom”][vc_single_image image=”1361″ img_size=”large” onclick=”link_image” css_animation=”top-to-bottom”][vc_single_image image=”1360″ img_size=”large” onclick=”link_image” css_animation=”top-to-bottom”][vc_single_image image=”1359″ img_size=”large” onclick=”link_image” css_animation=”top-to-bottom”][/vc_column][vc_column width=”3/4″][vc_column_text 0=””]Akaa-Volley kävi ryöstämässä täyden kolmen pisteen potin Pyynikiltä ja pudotti Iskun sarjassa viimeiseksi 1-3 (24-26, 21-25, 25-22, 14-25) -voitolla.

Ottelussa oli hyvä tunnelma ja paljon yleisöä, mutta ne eivät pystyneet siivittämään kotijoukkuetta riittävän hyvään suoritukseen. Tärkeän ottelun paineet näkyivät Iskun otteissa virheinä ensimmäisestä erästä asti.

Ensimmäisessä erässä Isku onnistui nousemaan kahdesti takaa-ajoasemasta tasoihin ja viemään erän jatkopalloille, mutta erän ratkaisuhetkille tuli omia virheitä. Toisessa erässä Isku jäi jälkeen erän puolivälissä, mutta onnistui vielä erän lopussa parantelemaan erälukemia.

Kolmanteen erään Isku sai hieman parannettua peliä. Tommi Roininen vaihdettiin liberoksi, Joel Laakso passariksi ja Nico Nurmesniemi toiseksi yleispelaajaksi. Erän puolivälissä Einari Koivisto tuli vielä vaihdosta hakkuriksi. Vaihdoista oli ainakin hetkellisesti apua. Kotijoukkue nousi 16-20 -tappioasemasta 21-21 -tasatilanteeseen ja onnistui ottamaan erävoiton. Iskun hyvä vire ei kuitenkaan jatkunut enää neljänteen erään, ja Akaa karkasi puolen välin 12-12 -tasatilanteesta 14-25 -erävoittoon.

Tappio pudotti Iskun sarjataulukon viimeiseksi, kun Akaa-Volley nousi Iskun ohi yhdellä pisteellä. Iskulla ei ole enää mahdollisuuksia selvitä pudotuspeleihin ja liigakarsinnan välttäminenkin alkaa olla epätodennäköistä.  Iskulla on jäljellä vielä kaksi ottelua runkosarjassa (VaLePa 5.3. kotona ja Lakkapää 10.3. vieraissa), ja tärkein tavoite on nousta vähintään Akaa-Volleyn yläpuolelle sarjataulukossa.

Runkosarjan kymmenes saa liigakarsinnoissa vastaansa ykkössarjan finaalin hävinneen joukkueen, kun taas runkosarjan viimeinen kohtaa ykkössarjan voittajan. Liigan kymmenes ja ykkössarjan voittaja saavat ottelupareissaan kotiedut.

 

Pelaajien kommentit:

Joel Laakso, Isku:

Tämä oli vaikea peli meille, alusta alkaen näkyi, ettei ole hyvä ilme. Emme osanneet nauttia tästä, vaikka oli paljon yleisöä ja hyvä meininki hallissa. Kolmanteen erään saimme hetkellisesti parannettua peliä ja Akaa auttoi meitä virheillä, mutta emme osanneet jatkaa neljänteen samalla flow’lla ja peli karkasi erän puolivälissä. Ihan kauheasti teimme omia virheitä.
Kahteen viimeiseen runkosarjaotteluun koitetaan saada hyvä ilme, ja koitetaan mennä vielä Akaan ohi runkosarjassa, kotietu voi olla tärkeä juttu liigakarsinnoissa. Yritämme unohtaa nämä vaikeat hetket ja pysyä positiivisena, että saadaan pidettyä liigapaikka.  

Joni Mikkonen, Akaa: 

Peli ratkesi siihen, että teimme vähemmän virheitä. Vastaanotto pysyi suht hyvin kasassa, mikä helpotti huomattavasti meidän peliä. Kun häntäpään porukat ovat vastakkain eikä kumpikaan ole kauheasti voittanut pelejä, niin ei se välttämättä kaikkein kauneinta peliä ole. Kolmannen erän olisimme voineet ottaa ja päästä vähän helpommalla, mutta kun voittoja ei ole paljon tullut, niin aloimme jännittää. Nyt on tosi helpottunut olo.

 

Valmentajien kommentit:

Oskar Muurinen, Isku:

Nyt ei naurata. Olemme pelanneet hyviä pelejä, kun ei ole ollut paineita, mutta painepeleissä tilastot ovat aiemminkin olleet samanlaiset kuin nyt. Meillä on kaikilla peiliin katsomisen paikka, itselläni sen suhteen miten pystymme jatkossa hanskaamaan paineet. Jos liigakarsinnat ovat edessä huhtikuussa, siellä ei ole luvassa mitään muuta kuin painepelejä.

Tuon näköistä se on, kun itseluottamus puuttuu ja virhekontrolli on hukassa.

Ensi maanantain VaLePa-pelissä yritetään saada virhekontrolli paremmaksi. Se on toivottavasti meille helpompi peli, meillä ei ole mitään hävittävää, vaan olemme altavastaajia. Tämän pelin jälkeen on kuitenkin kasaamista, meille oli iso kolaus, kun tästä tuli takkiin.

Lauri Tihinen, Akaa-Volley:

Olemme saaneet peli-ilon kaivettua esiin. Yhtenä vahvana veturina siinä on ollut brassikaveri (Ivan Walter), hän on tuonut piristysruisketta koko meidän porukkaan.

Täytyy kiittää myös tämän voiton todellisia arkkitehtejä, fysiikkavalmentaja Niko Rouvali on huolehtinut siitä, että meillä on vanhatkin kaverit hyvässä kunnossa, ja Jussi Heinolle kiitos sekä pelaajien että minun valmentamisestani.

Parhaat pelaajat: Ivan Walter, Akaa-Volley ja Matti Hietanen, Isku
LähiTapiola -pisteet:
3 Ivan Walter, Akaa
2 Joni Mikkonen, Isku
1 Matti Hietanen, Isku

Parhaat pisteidentekijät:
Isku: Matti Hietanen 24/+10, Einari Koivisto 9/+7, Tomi Mutka 7/0
Akaa-Volley: Joni Mikkonen 17/+13, Scott Siwicki 13/+9, Teemu Kuusela 10/-3

Hyökkäys: 37% vs. 41 % (Isku-Akaa)
Vastaanotto:
39% vs. 57%
Torjunnat:
9 vs. 11
Ässät: 1 vs. 6

Tilastot: http://lml-web.dataproject.com/MatchStatistics.aspx?mID=1214&ID=31&CID=0&PID=0

[/vc_column_text][vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=gpTYwEX05A4&feature=youtu.be”][/vc_column][/vc_row]