Etta haki pisteet Pyynikiltä

12/11/2017

[vc_row 0=””][vc_column width=”1/4″][vc_single_image image=”1011″ img_size=”large” onclick=”link_image” css_animation=”top-to-bottom”][vc_single_image image=”1012″ img_size=”large” onclick=”link_image” css_animation=”top-to-bottom”][vc_single_image image=”1013″ img_size=”large” onclick=”link_image” css_animation=”top-to-bottom”][vc_single_image image=”1014″ img_size=”large” onclick=”link_image” css_animation=”top-to-bottom”][vc_column_text]Kuvat: Jyri Kivimäki / jyrikivimaki.com[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”3/4″][vc_column_text 0=””]Sarjakakkonen Oulun Etta haki isänpäivänä pisteet Tampereelta Rantaperkiön Iskua vastaan lentopallon Mestaruusliigassa. Etta voitti ottelun suoraan 3-0 (23-25, 23-25, 19-25).

Isku joutui lähtemään otteluun hieman uudistetulla ryhmällä loukkaantumisten vuoksi. Nuutti Niinivaara, Nico Nurmesniemi ja Mika Mäntylä olivat sivussa kokoonpanosta, ja keskitorjuja Rami Rekomaa ja yleispelaaja Simo Puttonen olivat ensimmäistä kertaa avauksessa. Rekomaa pelaa lainasopimuksella VaLePasta Iskussa syyskauden ajan ja Puttonen on Iskun apuna farmisopimuksella Lempäälän Kisasta. Lisäksi Niko Lintula pelasi tällä kertaa liberona Tommi Roinisen sijasta.

Isku päästi heti ottelun alussa Ettan johtoon, mutta paransi sitten peliään ja ensimmäinen erä eteni tasaisesti loppuun asti. Toinen erä eteni samalla tavalla: Etta karkasi erän alussa johtoon, ja Isku joutui takaa-ajan asemaan. Kolmannessa erässä kotijoukkue aloitti terävämmin, mutta erän keskivaiheilla Etta otti pelin hallinnan. Etta hyökkäsi tasaisesti passari Niko Haapakosken jakaessa passeja yhtä lailla hakkuri Joonas  Jokelalle ja molemmille yleispelaajille Eetu Pennaselle ja Jiri Hänniselle. Iskun hyökkäyspeli oli enemmän kokeneiden laitureiden Matti Hietasen ja Tomi Mutkan varassa, eikä se tällä kertaa aivan riittänyt. Etta onnistui Iskua paremmin varsinkin heikomman vastaanoton ja puolustuksen jälkeisissä hyökkäyksissä.

Iskulla tappio oli kuudes perättäinen Mestaruusliigassa, ja ainoa voitto on toistaiseksi avausottelusta Akaa Volleyta vastaan, kun taas Ettalla on yhdeksästä pelatusta ottelusta yhteensä kahdeksan voittoa.

Isku pelaa seuraavan kotiottelunsa jo ensi tiistaina 14.11. klo 18.30, kun Hurrikaani-Loimaa saapuu vieraaksi Pyynikille.

Parhaiden pelaajien kommentit:

Matti Hietanen, Isku:
Oli tässä varmasti paljon hyvää tulevaisuuden kannalta. Uusia miehiä tuli taas kentälle mukaan. On paljon pieniä asioita, joita pitää parantaa ja niihin varmasti keskitytään treeneissä. Vastustajasta huomaa, että ovat pelanneet tuolla rungolla pitkään, tyhmiä virheitä ei tule ollenkaan.

Joonas Jokela, Etta:
Niko (passari Haapakoski) teki taas tänään meidän hyökkääjien elämästä helppoa. Pystyimme pitämään hyökkäystehot kovina ja vastaavasti hyvällä torjunta- ja puolustuspelillä pystyimme pitämään vastustajan hyökkäystehot pieninä.  

Valmentajien kommentit:

Oskar Muurinen, Isku:
On haastavaa valmentajalle,  kun palettia joudutaan koko ajan sekoittamaan. Rami Rekomaa oli tänään ensimmäistä peliä mukana ja Simo Puttonen oli auttamassa jo edellisessä ottelussa, mutta sai tänään enemmän peliaikaa. On haastavaa, kun ei runkokuusikkoa löydy, mutta onneksi on vielä pelejä edessä ja aikaa hakea runkoa.
On ollut meille tyypillistä, että erän alussa annamme pienen kaulan vastustajalle ja sen jälkeen pidämme pelin tasaisena, mutta perässätulijan rooli on aina vähän vaikea. Näkyy, että on tullut muutama peli takkiin ja nuoren joukkueen itseluottamus on välillä kateissa. Meidän täytyy petrata vastaanottopuolta, jotta saamme keskitorjujista enemmän irti ja hyökkäystä jaettua tasaisemmin.

Olli Kuoksa, Etta:
Olemme olleet pitkään yhdessä ja saaneet yksilöitä vietyä eteenpäin, se näkyy tulostaululla. Mitään ei tapahdu yhdessä yössä. Tänään muutama vähemmän pelannut sai vähän isompaa roolia. Tampereelta ei ole ikinä helppoja pisteitä lähtenyt, ja heillä on kaksi laitamiestä, joiden kautta hyökkäykset kulkevat paljon. Olimme alussa vähän vaikeuksissa, mutta onneksi saatiin Mattikin (Hietanen) pysäytettyä viimeisessä erässä.
Antti Ronkainen olisi pystynyt tänään pelaamaan, mutta hän oli varotoimena sivussa.

Rami Rekomaa, Isku:

Oli helppo ratkaisu tulla Iskuun, koska pelaamalla kehittyy parhaiten ja saa samalla liigakokemusta. Viikko on ehditty harjoitella, ja yllättävän hyvin on lähtenyt liikkeelle. Etta on ärsyttävän hyvä, heidän torjunta- ja puolustuspelinsä on hyvällä tasolla. Meillä oli vastaanottovaikeuksia ja jouduimme pelaamaan laidasta. Rohkeampaa nostopeliä olisi kaivattu, niin olisi ollut enemmän vaihtoehtoja käytössä. Annoimme liikaa eteen erien aluissa, paremmalla alulla olisi ollut helpompaa. On raskasta tulla takaa 6-7 pisteen päästä. Vastaanottoa parannetaan Hurrikaania vastaan ja täytyy alusta asti pelata rohkeammin joka osa-alueella.

Parhaat pelaajat: Matti Hietainen, Isku ja Joonas Jokela, Etta

LähiTapiola -pisteet:
3 Joonas Jokela, Etta
2 Eetu Pennanen, Etta
1 Matti Hietanen, Isku

Parhaat pisteidentekijät:
Rantaperkiön Isku: Matti Hietanen 17/+4, Tomi Mutka 9/+5, Tatu Härkönen 5/+1
Lentopalloseura Etta: Joonas Jokela 15/+8, Jiri Hänninen 13/+4, Eetu Pennanen 12/+7

Hyökkäys: 37% vs. 49 % (Isku-Etta)
Vastaanotto:
48% vs. 48%
Torjunnat:
8 vs. 8
Ässät: 3 vs. 3

Tilastot[/vc_column_text][vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=rH76UM8Mc1A&feature=youtu.be”][/vc_column][/vc_row]