Hakkuri Mäntylä jatkaa Iskussa

05/07/2017

[vc_row 0=””][vc_column width=”2/3″][vc_column_text 0=””]

Viime kaudella liigassa debytoinut hakkuri Mika Mäntylä on tehnyt jatkosopimuksen Iskuun.

Pohjanmaalta kotoisin oleva Jymy-Kuutosten kasvatti esiintyi avauskaudellaan vakuuttavasti Iskun ykköshakkurina, ja pääsee nyt keskittymään entistä paremmin lentopalloon.

– Viime kaudesta jäi hyvät fiilikset. Sain esimakua siitä, mitä tällä tasolla pelaaminen vaatii ja varsinkin, jos meinaa pärjätä. Yllättävän helppoa oli kuitenkin siirtyä ykkösestä liigaan, ja mielestäni suoriuduin ihan hyvin. Tavoitteenani on kuulua jonain päivänä liigan kärkihakkureihin, Mäntylä sanoo.

Viime kaudella Mäntylä suoritti samaan aikaan asepalvelusta urheilujoukoissa. Se ei voinut olla ajoittain vaikuttamatta pelaamiseen, mutta tulevalla kaudella hakkuri pääsee keskittymään lentopalloon täysipainoisemmin.

– Odotan, että pystyn pelaamaan isolla vastuulla ja parantamaan peliäni selvästi viime kaudesta. Odotan kehittyväni ja meneväni eteenpäin, ja joukkueelta odotan parempaa menestystä kuin viime kaudella. Tällä hetkellä näyttää hyvältä.

Avauskaudellaan Mäntylä iski 269 pistettä, otti 33 torjuntaa ja syötti 25 ässää. Tulevalla kaudella rinnalla tulee olemaan pelaajia, jotka ovat samassa tilanteessa kuin Mäntylä vuosi sitten. Vielä hän ei kuitenkaan laske itseään kokeneiden pelaajien joukkoon.

– Samalla ennakkoluulottomuudella lähden kauteen kuin vuosi sitten. En koe vielä olevani konkari, hän nauraa.

Mäntylä opiskelee ensi kaudella lentopallon ohessa Tampereen Urheiluhierojakoulussa. Urheilijastatus takaa, että hakkuri pystyy keskittymään silti täysillä lentopalloon. Tällä hetkellä lähihoitajaksi kouluttautunut Mäntylä työskentelee kesätöissä Ylihärmässä muistisairaiden hoitajana, ja muuttaa takaisin Tampereelle elokuun alussa.

– Tänne on helppo tulla takaisin. Kotiuduin hyvin Tampereelle, ja tykkään kaupungista. Vapaapäivinä aion käydä mahdollisimman paljon Tampereella harjoituksissa ja pyrin tekemään hyvät pohjat ensi kauteen.

Aiemmin Isku on julkistanut pelaajasopimukset yleispelaajien Matti Hietasen ja Tomi Mutkan sekä keskitorjuja Tatu Härkösen kanssa, ja uusia pelaajajulkistuksia on luvassa lähiaikoina.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”331″ img_size=”medium” onclick=”link_image” css_animation=”top-to-bottom”][/vc_column][/vc_row]