Hurmos aiheutti Iskulle avaustappion

15/10/2018

Isku kärsi kauden ensimmäisen tappionsa, kun sarjajohtaja Karelian Hurmos haki Pyynikiltä 2-3(25-17,25-23,25-27,18-25,6-15) –voiton.

Isku sai kauden toisessa kotiottelussa vastaansa viime kauden liigakarsintavastustaja Karelian Hurmoksen. Hurmos oli yllättänyt aiemmin viikolla ottamalla jatkopaikan Suomen Cupissa 3-0 –voitolla Mestaruusliigajoukkue Savo Volleysta ja lauantaina joukkue oli tahkonnut viisieräisen kamppailun Turussa TUTO Volleyta vastaan. Täältäkin Hurmos oli napannut voiton, joten sekä Isku että Hurmos olivat ennen sunnuntaita selvinneet alkukaudesta tappioitta.

Odotettavissa oli siis tiukka kamppailu, ja viisieräiseksi peli lopulta Pyynikillä venähtikin. Hurmokselle alku oli hankala, mutta kolmannen erän kääntymisen jälkeen vieraat saivat uuden vireen peliinsä ja pääsivät lähtemään lopulta kotimatkalle yhä ilman ainuttakaan tappiota 1-sarjassa.

Isku sai sunnuntaina kentälle kaksi uutta peluria. Yhdysvaltalaiskeskitorjuja Timothy Lourich oli vihdoin saanut peliluvan ja pääsi mukaan avaukseen. Hänen paikalleen tuli ottelun aikana Tatu Härkönen, joka avasi sunnuntaina peräti seitsemännen kautensa Iskun paidassa.

Valmentaja Oskar Muurisen kommentti ottelusta:

– Kaksi erää pelasimme tosi hyvää, tasapainoista peliä, jossa ennen kaikkea syöttö- ja vastaanottopeli olivat hyvin uomissaan ja hyökkäsimme kärsivällisesti niin kuin oli sovittu. Saimme Hurmoksen vastaanottoa sen verran rikki, että ennakkoon katsomamme asiat toimivat hienosti. Kolmannessa erässä pitkän erätauon jälkeen kävi sama kuin edellisessä ottelussa Kyyjärvellä, eli oma vastaanottopelaaminen alkoi lipsua ja syöttöpelaaminen pehmeni. Jos kolmannessa erässä olisi yksi pallo pomppinut toisin päin, olisi ottelu saattanut päättyä 3-0, mutta nyt se pomppi toisin päin. Kolmannen erän tiukka häviö vei meiltä energiaa, ja vaikka neljännen erän alussa pääsimme vielä iholle, sen jälkeen meiltä loppuivat paukut. Hurmos paransi omaa syöttö- ja vastaanottopelaamistaan, ja siihen me hävisimme seuraavat erät.

Saimme taas paljon informaatiota siitä, missä pitää parantaa ja mitä pitää tehdä, jotta voimme pärjätä. Ei muuta kuin kaivetaan taas mieli ylös, ja ensi viikolla harjoitellaan mitä pystytään ja lähdetään sitten sunnuntaina Karhulaan. Jenkki (Timothy Lourich) tiivisti hyvin pelin jälkeen, että ”life is learning”, eli tästä opitaan ja mennään kohti seuraavaa peliä.

Isku kohtaa seuraavassa ottelussa Karhulan Veikot vieraskentällä sunnuntaina 21.10 klo 16. Seuraava kotiottelu on vajaan kahden viikon päästä lauantaina 27.10. klo 17, jolloin vastaan asettuu paikallisvastustaja Aitolahden Riento.