Ilari Toimela ja Einari Koivisto jatkavat Iskussa

02/08/2017

[vc_row 0=””][vc_column width=”2/3″][vc_column_text 0=””]

Yleispelaaja Ilari Toimela ja hakkuri Einari Koivisto pelaavat Iskussa ensi kaudella. 19-vuotias Toimela ja 20-vuotias Koivisto kuuluivat viime kaudella Iskun ykkössarjajoukkueeseen ja pelasivat myös ensimmäiset liigaottelunsa Iskun paidassa.

Molempien pelaajien kasvattajaseura on Ylöjärven Ryhti.

Ykkössarjassa yleispelaajan paikalla pelannut Ilari Toimela pääsi pelaamaan ensimmäiset liigaottelunsa keskitorjujana. Hän pelasi debyyttiottelunsa marraskuussa Oulun Ettaa vastaan.

–  Ensi kaudesta odotan kehittyvää kautta, on hienoa päästä liigaan kokeilemaan kokeneiden kaverien rinnalle.  Ensimmäisistä liigapeleistä jäi hyvä fiilis, ja ne menivät ihan hyvin. Pallo tuli kovempaa ja korkealta, ja peli on enemmän strategista ylemmällä sarjatasolla, Toimela sanoo.

Tällä kaudella Toimelan tavoite on päästä pelaamaan ja kehittymään nimenomaan yleispelaajana, vaikka torjuntapeli onkin hänen vahvuutensa, positiivisen asenteen lisäksi.

– Yritän aina pitää positiivista naamaa ja tsempata muitakin, ja siten parantaa kaikkien peliä. En hermostu helposti, ja se auttaa monessa tilanteessa. Pyrin myös aina kehittymään. Tavoitteena on kehittyä joka kausi, joka treenin jälkeen, saada liigassa peliaikaa ja joskus saada myös Suomen lippu rintaan.

Einari Koivisto pelasi ensimmäisen liigaottelunsa lokakuussa, ja kävi sen jälkeen useammassakin ottelussa auttamassa liigajoukkuetta. Koivisto on pelannut Iskussa vuodesta 2014 alkaen, jolloin Iskun kakkosjoukkue ja A-juniorijoukkue aloittivat nykyisen liigavalmentajan Oskar Muurisen valmentamina.

– Olen hyväntuulinen pelaaja, ja pyrin siihen että pelaaminen ja treenaaminen on hauskaa. Vahvuuteni on rauhallisuus, pystyn pitämään pään kylmänä. Lyöntipeli kulki viime kaudella hyvin, mutta monipuolisuutta tarvitsen lisää. Viime kaudella menin paljon eteenpäin, Koivisto kuvailee.

– Liigapelit olivat eri tavalla intensiivinen kokemus. Kun alkujännitys kääntyi energiaksi, pitkäksi aikaa jäi hyvä fiilis. Yleisöstä sai energiaa ja kovista peleistä lisämaustetta pelaamiseen.  Tämä on hieno mahdollisuus päästä koittamaan mihin omat ja joukkueen rahkeet riittävät. Tavoitteena on kokonaisvaltainen kehittyminen, niin henkisesti kuin fyysisestikin, hän jatkaa.

Toimela aloittaa syksyllä neljännen vuoden Sammon lukiossa. Koivisto valmistui ylioppilaaksi viime talvena, ja aikoo hakea opiskelemaan ensi keväänä. Molemmat ovat tehneet Iskun kanssa vuoden sopimuksen.

Isku on julkistanut tähän mennessä yhdeksän pelaajasopimusta: yleispelaajat Matti Hietanen, Tomi Mutka, Paavo Korhonen ja Ilari Toimela, keskitorjujat Tatu Härkönen ja Nuutti Niinivaara, hakkurit Mika Mäntylä ja Einari Koivisto sekä passari Joel Laakso.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”316″ img_size=”medium” onclick=”link_image” css_animation=”top-to-bottom”][/vc_column][/vc_row]