Isku aloitti terävästi – yllätyspisteet jäivät saamatta

03/11/2017

Rantaperkiön Isku aloitti terävästi lentopallon Mestaruusliigan vierasottelun VaLePaa vastaan Sastamalassa. Isäntäjoukkue vei kuitenkin lopulta ottelun erin 3-1 (20-25, 25-18, 25-15, 25-15).

Mestareiden liigan avaukseensa valmistautuva VaLePa lähti Iskua vastaan odotetusti ykkösmiehistöllään. Siitä huolimatta Isku onnistui horjuttamaan isäntäjoukkueen peliä ensimmäisessä erässä ja aloittamaan ottelun erävoitolla.

– Pääsimme vähän odotetustikin yllättämään VaLePan alussa. Puolitoista erää oli hyvää peliä. Sen jälkeen meillä syöttö pehmeni ja Esko pääsi pyörittämään peliä miten halusi, Iskun valmentaja Oskar Muurinen tiivisti.

Iskun peliä sekoitti toisen erän alussa ikävä haveri, kun Nico Nurmesniemeltä meni peukalo sijoiltaan. Nurmesniemen korvaajaksi tuli Simo Puttonen, joka oli tullut Iskun avuksi farmisopimuksella Lempäälän Kisasta.

Iskulla oli ennestäänkin harmia loukkaantumisista, sillä keskitorjuja Nuutti Niinivaaran kausi on tällä tietoa ohi. Niinivaaralla on polven sidevamma, joka leikataan ensi viikolla. Torstaina Niinivaaran paikalla toisena keskitorjujana pelasi Ilari Toimela.

– Peli-ilme oli alussa raikas mutta sitten annettiin peli turhan helposti pois. Maajoukkuetason kavereita kun toisella puolella joukkueellinen, niin käyttävät tilaisuuden heti kun sen saavat, Matti Hietanen kommentoi ottelun jälkeen.

Seuraavaksi Isku kohtaa liigassa toistaiseksi ainoana ilman pistemenetyksiä olevan Oulun Ettan sunnuntaina 12.11. klo 19.00 Pyynikin palloiluhallissa.

Isku ja VaLePa kohtaavat toisensa seuraavan kerran Suomen Cupin puolivälierissä. Ensimmäinen puolivälieräottelu pelataan 26.11. klo 17.00 Tampereella ja toinen puolivälieräottelu keskiviikkona 29.11. Sastamalassa.

LähiTapiola -pisteet:
3 Olli Kunnari
2 Mikko Esko
1 Urpo Sivula

Parhaat pisteidentekijät:
VaLePa Sastamala: Olli Kunnari (17/+12), Urpo Sivula (17/+9), Erik Sundberg (9/+2)
Rantaperkiön Isku: Matti Hietanen (14/-1), Tomi Mutka (12/+6), Ilari Toimela (7/+5)

Hyökkäys: 51% vs. 41 % (VaLePa-Isku)
Vastaanotto:
59% vs. 43%
Torjunnat:
11 vs. 7
Ässät: 5 vs. 3

Tilastot

Mestaruusliiga juttu