Isku avasi kautensa pitkän kaavan kautta

05/10/2020

Isku syyskausi käynnistyi 2.10 kotiottelulla Kyyjärven Kyky-betsettiä vastaan. Ottelu päättyi harmittavasti vieraiden 2-3 vottoon (25-20, 25-18, 22-25, 23-25 ja 6-15).

Kotijoukkue avasi seitsikolla;
p Niko Lintula, yp Petteri Friberg, yp Daniel Heinonen, kt Jukka Katila, kt Joona Vihervaara, h Paavo Korhonen ja lib Konsta Karjalainen.

Kykyn seitsikko; p Ralfs Ozoliz, yp Aivars Petrucevis, yp Teemu Vanhamäki, kt Mikko Väliaho, kt Aaro Keisanen, h Jaakko Aninko ja lib Ilya Liunenko.

Isku aloitti terävästi ensimmäisen erän siirtyen 4-0 johtoon Niko Lintulan syöttövuorolla. Erän puolivälissä edettiin tasatahtiin, iskun kuitenkin hallitessa pelitapahtumia ja hyökäten koko arsenaalin voimin. Jukka Katila päätti erän ässään 25-20.

Toinen erä alkoi myös vahvasti kotijoukkueen komennossa, nopeasti isku siirtyi johtoon 8-1 Daniel Heinosen syöttövuorolla. Isku hallitsi erää vahvan syöttö- ja vastaanottopelin turvin, myös laitahyökkäys oli vahvaa hakkuri Korhosen johdolla. Erä iskulle 25-18.

Kolmanteen erään tuli sisuuntunut vierasjoukkue. Hakkuri Aninko siirtyi yleispelaajan paikalle ja Veli Mannisen ottaessa hakkurin tontin. Kyyjärvi antoi enemmän painetta syötöllä, jolloin isku joutui hankaluuksiin vastustajan torjunnan kanssa. Betonimiehet johtivat erää parhaimmillaan 20-10, isku kuitenkin kiri lähelle 23-21, passari Koivuniemi ja yleispelaaja Tiitus Vuoren tuoden kentälle energiaa. Erä kuitenki Kykylle 25-22.

Neljäs erä alkoi jälleen pelihuumorin löytäneen vierasjoukkueen hallinnassa. Yleispelaajaksi siirtynyt Aninko oli vahva, niin vastaanotto kuin hyökkäys puolella. Kyky hallitsi ottelutapahtumia aina tilanteeseen 17-13, jolloin isku heräsi taisteluun. Kotijoukkue rupesi kaivamaan palloa kentästä libero Konsta Karjalaisen johdolla, joka pelasi koko peli huikealla tasolla, vastaanottoprosentin ollessa yli 90%! Isku nousi tasatilanteeseen 23-23, kyky oli kuitenkin vahvempi erän ratkaisupalloissa, vieden erän nimiinsä 25-23.

Viides ja ratkaiseva erä olikin yhtä maalia, vierasjoukkue siirtyi 9-0 johtoon passari Ozolizin johdolla ja erä oli sillä taputeltu. Erä 15-6 ja ottelu 3-2 Kykylle.

– Paljon hyvää, vaikka tappio tosin harmittaa. Kaksi ensimmäistä erää oli todella ehjää ja vahvaa pelaamista meiltä. Kolmannessa ja neljännessäkin noustiin vielä taistelemaan erien voitoista. Todistettiin heti itsellenne, että pystytään kamppailemaan sarjankärkiporukoita vastaan. Nyt vaan valitettavasti kuskin paikka vaihtui pitkän erätauon jälkeen, siitä kunnia vastustajalle, siellä on kova ja rutinoitunut sakki. Korhonen näytti meiltä taas tasonsa ja Karjalainen oli todella vakuuttava liberon paikalla, joka jätkälle muutenkin kunnia päivän esityksestä. Tästä on hyvä jatkaa summaa päävalmentaja Vuorinen.

Ottelun parhaina palkittiin joukkueidensa kovimmat pisterohmut Iskulta Paavo Korhonen 24 pistettä ja Kykyltä Aivars Petrusevics 16 pistettä.

Iskun kausi jatkuu tulevana lauantaina Nurmon Jymyn vieraana. Klo 16.00 alkavassa ottelussa on tuplapanos, sillä se on samalla myös karsintaottelu Suomen Cupissa.