Isku hakee tärkeää voittoa Ducksista

19/01/2018

[vc_row 0=””][vc_column width=”1/4″][vc_single_image image=”1252″ img_size=”large” onclick=”link_image” css_animation=”top-to-bottom”][/vc_column][vc_column width=”3/4″][vc_column_text 0=””]Isku kohtaa Vantaa Ducksin sunnuntaina 21.1. klo 17 Pyynikin palloiluhallissa. Kyseessä on joukkueiden kolmas kohtaaminen tällä kaudella. Ducks on voittanut kaksi edellistä ottelua, joten Iskulla on nyt revanssin paikka.

Sekä Isku että Ducks taistelevat viimeisestä pudotuspelipaikasta ja liigakarsintojen välttämisestä. Ennen viikonlopun otteluita Ducks oli kahdeksantena kaksi pistettä Iskun edellä. Viimeisestä pudotuspelipaikasta taistelee tällä hetkellä neljä joukkuetta, kaikki kahden pisteen sisällä.

Isku kohtaa vielä ns. päävastustajansa eli samoista sarjasijoista kamppailevat joukkueet kotikentällään ennen runkosarjan loppua. Sunnuntainen ottelu Ducksia vastaan on näistä otteluista ensimmäinen.

– Meillä on ollut nyt parempi jakso, vaikka pisteitä ei ollakaan saatu. Kun ensimmäinen voitto tulee, niin se tekee meille hyvää. Joulukuun loppu oli meille vaikea, mutta vuoden vaihteen jälkeen jälki on ollut parempaa, Iskun valmentaja Oskar Muurinen sanoi.

Ducks voitti joukkueiden ensimmäisen kohtaamisen Pyynikillä täpärästi erin 2-3, mutta joulukuussa Vantaalla lukemat olivat selkeämmät 3-0.

– Uskon, että meillä on Ducksia vastaan pieni etu kotikentästä. Heidän vahvuutensa ovat hyvät keskitorjujat, erityisesti unkarilaisen passarin ja keskitorjujien akseli on selkeä vahvuus. Myös vastaanottopeli on vahvistunut Pasin (Hyvärinen) tultua liberoksi. Meiltä vaaditaan hyvää syöttöpeliä, Muurinen ennakoi.

Edellisissä liigaotteluissa Isku on saanut vastaansa kovia vastustajia, mutta peli on näyttänyt kuitenkin parantuvan koko ajan. Edellisessä kotiottelussa Isku haastoi sarjajohtaja Vammalan Lentopallon, mutta pisteet jäivät vielä saamatta. Samoin pohjoisen kierroksella Ettaa ja Lakkapäätä vastaan pistesaldon karttuminen jäi harmittavan lähelle.

Ducks on pelannut tänä vuonna vasta yhden ottelun. Viime viikon perjantaina Ducks hävisi tiukan ottelun Team Lakkapäälle erin 2-3, mutta onnistui kuitenkin kartuttamaan pistesaldoaan. Joukkueen sitä edellinen ottelu oli Iskua vastaan ennen joulua, joten vantaalaiset ovat saaneet aloittaa vuoden rauhallisesti.

Isku kohtaa vielä ennen sunnuntaita Hurrikaani-Loimaan vieraskentällä lauantaina 20.1.

– Loimaalla joudumme varmasti kovaan syöttömyllyyn. Meidän vastaanottomme ratkaisee sen, miten pärjäämme. Jos meidän vastaanottomme kestää ja syöttö toimii, voimme pärjätä Hurrikaania vastaan, Oskar Muurinen sanoi.

 

Ottelu: Rantaperkiön Isku vs. Vantaa Ducks
Aika: su 21.1. klo 17
Paikka: Pyynikin palloiluhalli, Ammattikoulunkatu 20, Tampere
Ennakkoliput: https://www.zupticket.com/rantaperkion-isku-vs-vantaa-ducks-18976.html

Kiinnostavia lukuja:
Sijoitus sarjataulukossa: 11. vs. 8 (Isku vs. Ducks)
Voitot-tappiot: 3-16 vs. 5-14
Hyökkäysprosentti: 44 vs. 47
Ässät/erä: 0,8 vs. 1,1
Torjuntapisteet/erä: 1,9 vs. 2,0
Joukkueiden keski-ikä: 23 v. vs. 23 v.

Seuraa: Libero- ja vastaanottotilaston ykköseksi on noussut Vantaa Ducksin kokoonpanoon joulukuussa liittynyt Pasi Hyvärinen (vo. 75%). Entinen maajoukkuelibero on ollut kaksi kautta sivussa liigatasolta, mutta on edelleen vahvistus libero-ongelmien kanssa painiskelleelle Ducksille. Vastaavasti Iskun Tommi Roininen on liberotilastossa neljäntenä (vo. 57%).

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]