Isku hakee toista kotivoittoa Hurrikaanista

07/12/2017

[vc_row 0=””][vc_column width=”1/4″][vc_single_image image=”1166″ img_size=”large” onclick=”link_image” css_animation=”top-to-bottom”][/vc_column][vc_column width=”3/4″][vc_column_text 0=””]Isku saa Hurrikaani-Loimaan vieraakseen Mestaruusliigassa jo toistamiseen syyskaudella, kun loimaalaisjoukkue saapuu Pyynikille keskiviikkona 13.12.2017 klo 18.30.

Edellisessä kohtaamisessa Isku voitti Hurrikaanin erin 3-1 ja otti täydet kolme pistettä. Vaihdosta kentälle tulleet passari Joel Laakso ja hakkuri Einari Koivisto sytyttivät tuolloin joukkueen, ja Isku kaatoi Hurrikaanin varsinkin hyvällä torjunta- ja puolustuspelillä.

– Lähdemme tietenkin uusimaan voittoa, mutta Hurrikaani on varmasti myös nälkäisempi ja haluaa maksaa kalavelkoja edellisestä ottelusta. Heillä on varmasti kovat tavoitteet loppusyyskauden otteluista, jos pelaajat vain ovat kunnossa. Ei ole kuitenkaan mahdoton homma hakea toinenkin voitto syyskaudella Hurrikaanista. Se on kuitenkin kotiottelu, viimeinen kotipeli ennen joulua, joten koitetaan ottaa siitä etulyöntiasema, valmentaja Oskar Muurinen kertoi.

Hurrikaani on kärsinyt alkukauden loukkaantumisista, ja poissaolot vaikuttivat joukkueen peliin myös kuukausi sitten. Keskitorjuja Matti Oivanen oli poissa kuumeen takia, ja se heikensi loimaalaisten kovaa syöttö- ja torjuntapeliä. Myös yleispelaaja Thomas Douglas-Powell oli jalkavaivainen, eikä pystynyt pelaamaan koko ottelua. Molemmat ovat olleet pelikunnossa Hurrikaanin edellisissä otteluissa, ja torstain CEV Cupin ottelussa nähdään varmasti viimeistään ketkä loimaalaisjoukkueesta ovat terveinä.

– Hurrikaanilla on kova keskihyökkäys, joten oman syötön merkitys korostuu. Viimeksi onnistuimme rikkomaan heidän vastaanottoaan niin, että passari joutui pelaamaan yksinkertaisempaa peliä. Tavoitteena on onnistua samassa keskiviikkona, Muurinen sanoi.

Edellisessä ottelussaan Hurrikaani varmisti paikkansa Suomen Cupin Final four -turnaukseen kaatamalla Raision Loimun. Ennen Isku-ottelua loimaalaisjoukkue pelaa CEV Cupin avausottelunsa valkovenäläistä Shakhtior Salihorskia vastaan Loimaalla.

Iskulla on vielä ennen joulua edessä useita tärkeitä otteluita, ja seuraava niistä on vuorossa jo lauantaina 9.12., kun tamperelaiset kohtaavat Akaa-Volleyn vieraskentällä. Akaa on sarjassa yhdeksäntenä vain kolme pistettä Iskua perässä, tosin kolme ottelua vähemmän pelanneena.

Isku on voittanut Akaa-Volleyn tällä kaudella kerran Mestaruusliigassa Pyynikillä ja kerran Suomen Cupin ottelussa Toijalassa. Edellisessä ottelussaan Akaa hävisi niukasti Tiikereille. Isku sen sijaan voitti päivää myöhemmin Kokkolan Tiikerit suoraan 3-0 ja nousi sarjassa kahdeksannelle sijalle.

– Lauantaina on tärkeä matsi, kuuden pisteen peli molemmille. Veikkaan, että tulee olemaan kova meno ja paljon ihmisiä. Tunnelma on varmasti katossa, Muurinen ennakoi.

Isku on saanut kerätä voimia ja valmistautua otteluun vajaan viikon verran. Edellisessä ottelussa loukkaantuneen Tomi Mutkan polvivaiva ei osoittautunut vakavaksi, joten Mutka saattaa olla kentällä jo lauantaina. Nico Nurmesniemi on edelleen sivussa peukalovamman vuoksi, mutta muuten kaikki pelaajat ovat pelikuntoisia.

Ottelu: Rantaperkiön Isku vs. Hurrikaani-Loimaa
Aika: ke 13.12. klo 18.30
Paikka: Pyynikin palloiluhalli, Ammattikoulunkatu 20, Tampere
Ennakkoliput: https://www.zupticket.com/rantaperkion-isku-vs-hurrikaani-loimaa-18117.html

Kiinnostavia lukuja:
Sijoitus sarjataulukossa: 8. vs. 7. (Isku vs. Hurrikaani)
Voitot-tappiot: 3-9 vs. 7-6
Hyökkäysprosentti: 43 vs. 48
Ässät/erä: 0,9 vs. 2,2
Torjuntapisteet/erä: 2,1 vs. 2,1
Joukkueiden keski-ikä: 23v. vs. 25v.

Seuraa: Matti Oivanen oli sivussa edellisessä kohtaamisessa Tampereella, ja tuo pelikunnossa ollessaan Hurrikaanille lisää tehoja keskihyökkäykseen ja syöttöruutuun. Suomen Cupin puolivälierässä Oivanen syötti Loimaan kenttään neljä ässää ja otti viisi torjuntaa neljään erään. Isku yrittää myös kovaa syöttöä, ja ässäsyötöissä mitattuina syöttöruuduissa ovat kunnostautuneet parhaiten Tatu Härkönen (10 ässää) ja Matti Hietanen (9 ässää).

Huom! 50:lle ensimäiselle jaossa ämpäri, joten kannattaa tulla ajoissa paikalle.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]