Isku ja VaLePa yhteistyöhön

31/05/2018

Rantaperkiön Isku ja VaLePa alkavat kehittää yhdessä lentopalloa Pirkanmaalla. Uudesta yhteistyöstä kerrottiin torstaina lehdistötilaisuudessa ravintola Periscopessa Tampereella. Jatkossa VaLePa pelaa Mestaruusliigaa nimellä VaLePa Sastamala Tampere, ja pelaa osan Mestaruusliigapeleistään Tampereella. 1-sarjassa pelaavasta Iskusta tulee VaLePan farmijoukkue.

Yhteistyö tukee molempien seurojen toimintaa ja vahvistaa niin huippulentopallon kuin junioritoiminnan asemaa Pirkanmaalla. Urheilijan polku voi kulkea tulevaisuudessa juniorijoukkueista VaLePan 1-sarjajoukkueen kautta Rantaperkiön Iskuun ja edelleen suomalaisen lentopallon kovimmalle huipulle, VaLePan Mestaruusliigajoukkueeseen.

Isku joutui luopumaan liigapaikastaan viime kauden päätteeksi, mutta pelaa tulevalla kaudella 1-sarjassa. Valmentajana jatkaa Oskar Muurinen, ja myös suurin osa liigajoukkueen pelaajista jatkaa edelleen Iskussa.

– Hieno asia, että viime kauden liigarungosta suurin osa jatkaa joukkueessa. Muutenkin itselläni on positiiviset fiilikset, koska lentopallotoiminta jatkuu Tampereella. Yhteistyö VaLePan kanssa palvelee varmasti molempia osapuolia. Meillä on nuoria pelaajia, joita olen valmentanut useamman vuoden, ja tarkoitus on viedä heitä eteenpäin niin pitkälle, että kun VaLePan konkarit joskus siirtyvät syrjään, nuoret ovat valmiina tavoittelemaan heidän paikkojaan, valmentaja Oskar Muurinen kuvaili.

Viime kauden tulokkaana Iskussa palkittu Ilari Toimela oli myös hyvillä mielin, vaikka Mestaruusliigapaikka vaihtuikin 1-sarjaan.

– Näyttää ihan hyvältä, vaikka totta kai katse on koko ajan ylöspäin. Kausi 1-sarjassa tulee minulle ihan hyvään paikkaan, sillä armeija ja opiskelupaikan haku on edessä, mutta totta kai liigapaikka on tähtäimessä. Iskussa on todella hienoa olla. Meillä on tosi hyvä porukka, ja hyvä yhteishenki, Toimela sanoi.

Iskulla on tällä hetkellä sopimukset viime kauden pelaajista Ilari Toimelan, Matti Hietasen, Einari Koiviston ja Niko Lintulan sekä uutena pelaajana passari Ossi Mäkisen kanssa. Muidenkin viime kauden pelaajien kanssa keskustellaan jatkosta, ja joukkue on tarkoitus saada kasaan parin seuraavan viikon aikana.