Isku jäi runkosarjan viimeiseksi

10/03/2018

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Isku taisteli viimeisen sijan välttämisestä loppuun asti runkosarjan päätöskierroksella ja vaikka vierasvoitto oli lähempänä kuin kertaakaan tällä kaudella, se ei vielä riittänyt. Team Lakkapää vei ottelun erälukemin 3-2 (25-21, 22-25, 25-21, 22-25, 20-18), ja kun samaan aikaan Akaa-Volley voitti LEKA Volleyn Kuopiossa 3-1, Iskun kohtalona oli jäädä runkosarjan viimeiseksi.

Isku voitti edellisessä kotiottelussaan Vammalan Lentopallon, ja nousi kahdella pisteellä Akaa Volleyn edelle. Akaa kuitenkin onnistui ottamaan kahdesta viimeisestä ottelustaan neljä pistettä ja nousemaan uudelleen Iskun ohi.

– Pääsimme hyökkäämään ottelupalloa, mutta sen lähemmäs vierasvoittoa emme päässeet. Tällä hetkellä harmittaa aika paljon, edessä on pitkä kotimatka ja olimme tehneet paljon hommia tähän otteluun, Iskun valmentaja Oskar Muurinen totesi.

– Kaikki kunnia vastustajalle. Vaikka heillä pelasivat pääasiassa kakkosmiehet tänään, he pelasivat hyvin. Meillä oli ajoittain hyvää tekemistä, mutta paljon jäi kenttään sellaisia palloja, joita parissa edellisessä pelissä ei ole jäänyt.

Iskun yleispelaajat Matti Hietanen (35/+17) ja Tomi Mutka (24/+18) hyökkäsivät tehokkaasti, mutta hakkuripeli ei ollut tänään parhaimmillaan.

Team Lakkapää ja Isku veivät neljä ensimmäistä erää vuorotellen, ja myös viides erä eteni tasaisena aina jatkopalloille asti. Team Lakkapää sai ensimmäisen ottelupallonsa tilanteessa 14-13, mutta Isku selvitti sen, kuten myös isäntien kolme seuraavaa ottelupalloa. Tilanteessa 16-17 Isku pääsi ensimmäistä kertaa hakemaan ratkaisua, mutta Lakkapää puolestaan selvitti vieraiden kaksi ottelupalloa. Viimein Lakkapää onnistui päättämään ottelun, kun Niko-Matti Koskelan syöttö putosi ässänä kenttään.

Isku voitti runkosarjassa yhteensä viisi ottelua ja hävisi 25, joista kuusi vasta viidennessä erässä. Kaikki voitot tulivat kotikentällä.

– Saimme sitä mitä ansaitsimmekin. Syyskaudella meillä meni liian kauan hakiessa peliä. Ongelmana on ollut, että kun joku osa-alue on töksähtänyt, niin muutakin menee mukana. Vähän on ollut sellaisia pelejä, joissa kaikki olisi toiminut. Tappiot myös söivät, ja me teimme itse murheista liian suuria varsinkin syyskaudella. Kevätkausi on ollut pirteämpää, ja tuntuu että olemme menneet eteenpäin. Vastuunkantajat ovat kantaneet vastuuta ja nuoret kasvaneet, valmentaja Muurinen tiivisti koko runkosarjan.

Seuraavaksi Isku joutuu valmistautumaan liigakarsintoihin. Runkosarjan viimeinen sija tarkoittaa sitä, että Isku kohtaa liigakarsinnoissa 1-sarjan voittajan ja kotietu on 1-sarjan voittajalla. 1-sarjan voitosta kamppailevat tällä hetkellä välierissä Kuortane, Maaningan Mahti, Lempäälän Kisa ja Karelian Hurmos. Kuortane ei osallistu liigakarsintoihin, joten vastustaja on joku kolmesta muusta joukkueesta. Liigakarsinnat alkavat huhtikuun alussa.

Parhaat pisteidentekijät:
Team Lakkapää: Niko-Matti Koskela 31/+18, Gabriel Domecus 14/+9, Danny Grant 14/+6
Rantaperkiön Isku: Matti Hietanen 35/+17, Tomi Mutka 24/+18, Mika Mäntylä 10/0

Hyökkäys: 45% vs. 46 % (Lakkapää-Isku)
Vastaanotto:
53% vs. 58%
Torjunnat:
13 vs. 9
Ässät: 5 vs. 3

Tilastot: http://lml-web.dataproject.com/MatchStatistics.aspx?mID=1227&ID=31&CID=46&PID=32&type=LegList[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]