Isku julkisti ensi kauden joukkueen

29/06/2018

Rantaperkiön Isku lähtee nuorella ja kyvykkäällä joukkueella lentopallon miesten 1-sarjaan. Joukkueella on sopimukset 10 pelaajan kanssa, joista kuusi pelasi jo viime kauden liigajoukkueessa, ja kaikilla uusillakin pelaajilla on kokemusta Iskusta aiempina vuosina joko liiga- tai 1-sarjajoukkueesta.

– Sama runko jatkaa kuin viime vuonna, ja on hienoa jatkaa töitä sen kanssa. Meillä on nuori ja kyvykäs joukkue, johon vielä saatiin muutama suupaltti Lempäälästä tuomaan piristystä, Iskun valmentaja Oskar Muurinen kuvailee.

Yleispelaajina jatkavat viime kauden joukkueesta Matti Hietanen, Nico Nurmesniemi ja Ilari Toimela, ja Lempäälän Kisassa viime kaudella pelanneet Simo Puttonen (s.1990) ja Eetu Rantanen (s.1995) vahvistavat tätä osastoa. Puttonen nähtiin viime kaudella Iskun paidassa farmisopimuksella, ja LeKissä yleispelaajan tontin haltuun ottanut Eetu Rantanen pelasi aikoinaan Iskussa passarina.

Passariksi tulee viime kaudella Aitolahden Riennossa pelannut Ossi Mäkinen (s.1998), ja samasta joukkueesta Iskuun palaa myös keskitorjuja Valtteri Välkky (s.1997). Liberona jatkaa Niko Lintula, ja hakkureina Einari Koivisto ja Paavo Korhonen. Toisen passarin ja keskitorjujan kanssa neuvottelut ovat vielä kesken, ja kolmas keskitorjuja joukkueeseen tulee luultavasti farmisopimuksen kautta VaLePasta.

– Tavoitteena on pelata raikasta lentopalloa ja tehdä pelaajista niin hyviä kuin mahdollista. Henkilökohtainen tavoitteeni on, että lahjakkaat nuoret pelaajat kelpaisivat tämän kauden jälkeen liigajoukkueisiin, Muurinen sanoo.

Isku säilytti viime kauden päätteeksi liigapaikkansa karsintojen jälkeen, mutta joutui pudottautumaan sarjatasoa alemmas 1-sarjaan taloudellisten syiden vuoksi. Samalla Isku solmi yhteistyösopimuksen Vammalan Lentopallon kanssa. Farmisopimuksen myötä Iskun pelaajia voidaan nähdä tulevalla kaudella VaLePan liigajoukkueessa, kuten myös VaLePan pelaajia Iskussa.

– Harjoittelu ei muuttunut mitenkään 1-sarjaan siirtymisen myötä, joten motivaatiota ei ole ollut vaikea löytää. Meillä on joka tapauksessa tulevalla kaudella jonkin verran muuttujia ja haasteita, joiden takia vuosi 1-sarjassa ei välttämättä ole huono asia pojille. Esimerkiksi lähes puolet pelaajista ovat tulevalla kaudella armeijassa. Meillä on tasokas joukkue ja treenien laatu on varmasti hyvä, joten pojat menevät edelleen eteenpäin, Muurinen uskoo.

Muurinen on tavannut myös VaLePan uuden päävalmentajan Radovan Gacicin, ja odottaa, että yhteistyö viime kauden mestarijoukkueen ja maakunnan ykkösjoukkueen kanssa tulee sujumaan tiiviinä.

– Mahdollisuus päästä haistelemaan liigaympyröitä VaLePaan ja antamaan näyttöjä seuraavan kauden pelipaikkaa ajatellen on hyvä porkkana pojille. Ajatuksena on, että me pystyisimme tulevalla kaudella auttamaan VaLePaa otteluruuhkissa ja voisimme tehdä myös harjoittelun suhteen yhteistyötä.

Heinäkuussa Isku pitää taukoa joukkueharjoittelusta, ja yhdessä jatketaan taas elokuun alussa. Syyskuun ensimmäisellä viikolla Isku osallistuu perinteiseen Platonovin kutsuturnaukseen Pietarissa ja 1-sarjakausi alkaa sunnuntaina 16.9. Sitä ennen valmentaja Oskar Muurinen lähtee heinäkuussa EM-kisoihin Suomen alle 20-vuotiaiden poikien maajoukkueen apuvalmentajaksi.

– EM-kisat ovat kovatasoinen turnaus, ja toivottavasti pystymme vielä menemään eteenpäin kevään karsintapeleistä. Samalla on tavoitteena luoda verkostoja ulkomaille, kun itselläni ei ole ennestään valmentajana kokemusta kansainvälisistä peleistä. Uskon, että turnauksesta saa uusia virikkeitä ja ideoita, ja samalla näkee mikä on kansainvälisen lentopallon taso nuorten osalta, Oskar Muurinen kertoo.

Alle 20-vuotiaiden poikien EM-kisat pelataan 14.-22.7. Hollannissa ja Belgiassa.

Iskun joukkue kaudelle 2018-2019:

Passari: Ossi Mäkinen
Yleispelaajat: Matti Hietanen, Ilari Toimela, Nico Nurmesniemi, Simo Puttonen, Eetu Rantanen
Hakkurit: Einari Koivisto, Paavo Korhonen
Keskitorjujat: Valtteri Välkky
Libero: Niko Lintula
Valmentaja: Oskar Muurinen
Joukkueenjohtaja: Marko Järvenpää
Huoltajat: Juha Salmela, Rami Uurainen

VaLePan kausikortilla pääset myös Iskun 1-sarjapeleihin! VaLePan kausikortti maksaa heinäkuun loppuun asti vain 69€, ja kausikortilla pääset sekä VaLePan runkosarjapeleihin Mestaruusliigassa että Iskun 1-sarjapeleihin. VaLePa pelaa kauden aikana myös viisi Mestaruusliigaottelua Tampereella, joihin kausikortti tietenkin myös kelpaa. Lisäksi kortilla pääsee myös VaLePan 1-sarjapeleihin, joten riittävä lentopalloannos on tällä kortilla taattu!

Kortin varaaminen onnistuu VaLePan nettisivujen kautta http://www.valepa.fi/2018/03/valepa-kausarihaaste-2018-2019/.