Isku käänsi ottelun East Volleyta vastaan

31/10/2019

Isku – East Volley 3-2 (19-25, 16-25, 25-18, 25-19, 15-10)

Itämaan tietäjät Savonlinnasta saapuivat Pyynikille lauantaina, mutta ilman lahjoja kotijoukkueelle. Kaksi ensimmäistä erää nimittäin vieraiden peli oli täyttä kultaa kovan syöttö-, torjunta-, puolustus- ja hyökkäyspelin siivittäminä. Sitten kuitenkin syttyi kotijoukkueen taivaalle uusi tähti, kun muilla mailla ollut paluumuuttaja Petteri Friberg tuli yleispelaajaksi kotijoukkueen kuusikkoon. Friberg toi peliin kovia hyökkäyksiä, hyviä syöttöjä ja rauhallisia vastaanottoja, joten kauden ensimmäisen ottelunsa pelannut mies vakuutti palkintoraadin ottelun päätyttyä kotijoukkueen voittoon.

Isku oli ensimmäisessä ja toisessa erässä pahoissa vaikeuksissa vastaanotto-, passi- ja hyökkäyspelaamisensa kanssa, kun taas East Volley juhli yleispelaaja Silventoisen johdolla. Vaihdotkaan eivät tuottaneet tulosta lukuunottamatta Petteri Fribergin sisääntuloa ensin hakkurin tontille. Pitkälle tauolle mentiin vieraiden johtaessa 2-0.

Kolmanteen erään nautittu käärmekeitto tehosi Fribergin tullessa yleispelaajaksi ja Korhosen palattua hakkuriksi. Syöttö- ja torjuntataktiikkaa alettiin onnistuneesti toteuttaa, jolloin vastustajan nelospaikan tehot saatiin alas. Korhonen ja Friberg löivät palloa torjunnan käsistä tavoittamattomiin. Vastaanotto ja puolustus toimivat libero Niko Lintulan johdolla. Yleispelaaja Daniel Heinonen pelasi totutun varmasti ja hyvillä tehoilla. Keskipelaajat Jukka Katila ja Ossi Mäkinen pelasivat varmasti ottaen tärkeitä torjuntoja ja vaimennuksia. Passari Juuso Paananen taisteli verissä päin, kirjaimellisesti, hyviä hyökkäyspaikkoja sekä tappoi vastapallon ja otti yhden miehen torjunnan.

Kolme viimeistä erää siis olivat kotijoukkueen vahvaa hallintaa, eikä pelaajavaihtoja enää nähty koko seitsikon suorittaessa tehtäväänsä rauhallisesti ja tehokkaasti. Upea tasonnosto kahden hävityn erän jälkeen toi jälleen kaksi pistettä sarjataulukkoon.

– Jostain syystä peli ei meillä käynnisty alusta alkaen. Vastustaja pelasi hyvin, ja tein huonoja vaihtoja. Hieno sisääntulo Petteriltä, joka on treenannut kanssamme vasta muutaman viikon. Ja koko joukkue pelasi hienosti kolme viimeistä erää. Kaksijakoinen peli, täytyy olla todella tyytyväinen lopputulokseen, summaa valmentaja Ahti Viita.

Ensi viikon sunnuntaina Isku matkaa Kuortaneelle maajoukkueen vieraaksi.