Isku kaatoi Akaan paikallisväännössä

26/09/2017

[vc_row 0=””][vc_column width=”1/4″][vc_single_image image=”847″ img_size=”medium” onclick=”link_image” css_animation=”top-to-bottom”][vc_single_image image=”846″ img_size=”medium” onclick=”link_image”][vc_single_image image=”845″ img_size=”medium” onclick=”link_image”][vc_single_image image=”844″ img_size=”medium” onclick=”link_image”][/vc_column][vc_column width=”3/4″][vc_column_text]Rantaperkiön Isku oli vahva lentopallon Mestaruusliigan kotiavauksessaan Pyynikin palloiluhallissa. Joukkue voitti toisen pirkanmaalaisjoukkueen, sarjanousija Akaa-Volleyn suoraan erin 3-0 (25-21, 25-22, 25-9). 

Ottelun kaksi ensimmäistä erää olivat tasaista vääntöä, mutta kolmannessa Isku vei täysin peliä. Iskun aloitukset nousivat koko ottelun hyvin japassari Joel Laakso pääsi tarjoilemaan laitamiehille hyviä hyökkäyspaikkoja. Einari Koivisto pelasi hakkurina loistavan ottelun, eikä tehnyt ainuttakaan hyökkäysvirhettä.  

Akaa-Volley yritti hakea otteluun uutta vauhtia vaihdoilla. Passari Mikko Kuusela ja yleispelaaja Teemu Kuusela tulivat vaihdosta Ossi Heinon ja Dmitri Borichevin tilalle, mutta vaihdot eivät tuottaneet toivottua tulosta. 

Myös Iskun koko vaihtopenkki pääsi kentälle avausottelussa. Yleispelaaja Nico Nurmesniemi kävi syöttövaihdoissa pelaamassa uransa ensimmäiset liigaminuutit. Erityisen hyvin toimi passari-hakkuri –tuplavaihto, kun Mauri Kurppa ja Mika Mäntylä tulivat kahdessa ensimmäisessä erässä Laakson ja Koiviston paikalle.  

Akaa-Volleyn tuorein vahvistus, yhdysvaltalaishakkuri Ryan Steven Mather oli vielä sivussa liiga-avauksesta.  

Parhaiden pelaajien kommentit: 

Einari Koivisto, Isku: 

Onnistuimme tänään sellaisessa tietynlaisessa rentoudessa. Vaikka ensimmäisen erään tuli muutama syöttövirhe, pystyimme muuten purkamaan turhan jännityksen nopeasti. Ensi sijaisesti ottelun ratkaisi se, että pystyimme pitämään paineet paremmin tänään kasassa.  

Pisteet 16/+13, hyökkäys 67%, 2 torjuntaa, 2 ässää  

Antti Poikela, Akaa-Volley:  

Kausi on nyt saatu avattua, ja parissa ensimmäisessä erässä teimme ihan hyviäkin juttuja ja olimme pelissä ihan hyvin mukana. Se mitä tapahtui viimeisessä erässä, veti vähän maton alta koko peliltä. Paljon asioita pitää tehdä paremmin. Joka päivä koitamme olla pikkaisen parempia ja kehittää joukkuetta ja yksilöitä.   

Pisteet 10/+1, hyökkäys 53%, vastaanotto 50% 

Valmentajien kommentit: 

Oskar Muurinen, Isku: 

Hyvältä tuntuu ensimmäinen voitto. Ei ole hetkeen itseäkään jännittänyt näin paljon, ehkä vielä enemmän jännitti valmentajana kuin pelaajana. Einarilta oli hieno peli kokonaisuudessaan, mutta myös kokeneet pelaajat vierellä tekivät tänään muista parempia. Vastavuoroisesti Einari taas teki nuoresta iästään huolimatta muista vierellä parempia.  

Paljon on myös meidän pelissä petrattavaa. Tämä oli hyvä päänavaus, saimme ehkä ne isoimmat tutinat pois. Meillä on kuitenkin joukkueessa monia nuoria ja kokemattomia. Uskon, että olemme rohkeampia ja valmiimpia taas seuraavaan peliin. 

Ottelun ratkesi tänään siinä vaiheessa, kun petrasimme syöttöruudussa. Vastaanotto pysyi kasassa koko pelin, sen kanssa ei ollut ongelmia.   

Lauri Tihinen, Akaa-Volley:  

Iskulla oli erittäin hyvä ja tiivis vastaanotto ja muutenkin pelikonsepti pysyi koko ajan kasassa, emme pystyneet horjuttamaan sitä. Se oli niin yksinkertaista.  

Toisen erän lopussa, kun kaksoset (Mikko ja Teemu Kuusela) menivät kentälle, taistelimme vielä erävoitosta. Sitten kun olimme hävinneet kaksi erää, jotain piti kokeilla, joten he jäivät kentälle. Joukkueeseen täytyy hakea vielä enemmän tiiviyttä, ja lisää laadukkaampia harjoituksia. Paljon työtä on luvassa.  

Parhaat pelaajat: Einari Koivisto, Isku ja Antti Poikela, Akaa-Volley
Panimoravintola Plevnan palkinto, ottelun nälkäisin pelaaja: Einari Koivisto 

LähiTapiola -pisteet:
3 Einari Koivisto, Isku
2 Nuutti Niinivaara, Isku
1 Antti Poikela, Isku 

Parhaat pisteidentekijät:
Rantaperkiön Isku: Einari Koivisto 16/+13, Matti Hietanen 11/+5, Tomi Mutka 10/+8
Akaa-Volley: Antti Poikela 10/+1, Scott Siwicki 6/+4, Joni Mikkonen 6/-3 

Hyökkäys: 56% vs. 40 % (Isku-Akaa)
Vastaanotto: 58% vs. 48%
Torjunnat: 8 vs. 2 

Otteluisäntä: AST Koskinen Oy
Yleisöä: 652 

Kuvat Jyri Kivimäki

Lisää ottelukuvia: https://www.facebook.com/pg/liigaisku/photos/?tab=album&album_id=2043531245876288[/vc_column_text][vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=-wQPhw4kNys”][/vc_column][/vc_row]