Isku kärsi tappion Lakkapään vahvalle keskihyökkäykselle

03/01/2018

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Team Lakkapään keskihyökkäys oli liian kova Iskulle Rovaniemellä pelatussa Mestaruusliigan ottelussa. Isku paransi peliään pohjoisen kierroksella, mutta jäi silti ilman palkintoa. Lakkapää vei keskiviikon ottelun erälukemin 3-1 (25-23, 21-25, 25-17, 25-20).

– Tiesimme, että Lakkapää tulee keskeltä kovaa ja keskellä me tänään pelin myös hävisimme. Ensimmäiset pari erää saimme heidän vastaanottoaan rikki, mutta sen jälkeen kun Miikka Lemola tuli vastaanottajaksi, se ei enää onnistunut ja he pääsivät käyttämään keskihyökkäystään, Iskun valmentaja Oskar Muurinen arvioi.

Ensimmäinen erä oli tasainen, ja vasta kahdenkymmenen pisteen jälkeen Lakkapää onnistui saamaan pientä kaulaa Iskuun. Muutaman pisteen eron turvin kotijoukkue vei ensimmäisen erän nimiinsä. Myös toinen erä alkoi tasaisena, mutta jo erän puolen välin paikkeilla Isku alkoi ottaa etumatkaa vastustajaan. Isku nousi 10-11 -tilanteesta jo varsin lupaavaan johtoasemaan 14-20. Vaikka Lakkapää kiri hieman erän lopulla, Isku onnistui kuitenkin tasoittamaan erävoitot.

Kolmannessa erässä puolestaan Lakkapää aloitti vahvasti. Kotijoukkueen johto repesi jo erän alkupuolella, eikä Isku pystynyt missään vaiheessa ottamaan sitä kiinni. Lakkapään hyökkäys oli lähes pitelemätön, kun taas Iskun onnistumiset jäivät vähiin. Kolmas erä menikin melko selkein numeroin kotijoukkueelle.

Neljäs erä oli taas tasaisempi. Isku sai taas enemmän onnistumisia, ja varsinkin Matti Hietanen otti enemmän vastuuta hyökkäyspelistä. Ottelu oli tasoissa vielä tilanteessa 19-19, mutta sen jälkeen Lakkapää otti muutaman ratkaisevan pisteen. Isku onnistui vielä selvittämään vastustajan ottelupallon, mutta lopulta Lakkapää onnistui viemään viimeisen pisteen.

– Meillä tulee edelleen virhesumia huonoihin saumoihin, myös kokeneille pelaajille. Syöttöpeliin on kuitenkin löytynyt parempi kontrolli ja sitä kautta saamme tehtyä omia pisteitä. Myös torjuntapeli on ollut ihan hyvää, Muurinen summasi.

Seuraavaksi Isku kohtaa kotisalissaan Pyynikillä sarjajohtaja Vammalan Lentopallon tiistaina 9.1. klo 18.30.

 

Parhaat pelaajat: Mika Mäntylä, Isku ja Daniel Grant, Lakkapää

Parhaat pisteidentekijät:
Lakkapää: Daniel Grant 16/+13, Jouni Palokangas 16/+9, Robert Walsh 14/+9
Isku: Mika Mäntylä 25/+16, Matti Hietanen 15/+4, Tomi Mutka 7/+2

Hyökkäys: 57% vs. 45 % (Lakkapää-Isku)
Vastaanotto:
65% vs. 57%
Torjunnat:
9 vs. 8
Ässät: 7 vs. 2

Tilastot: http://lml-web.dataproject.com/MatchStatistics.aspx?mID=1078&ID=31&CID=0&PID=0

 [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]