Isku laittoi Cup-voittajat tiukille Pyynikillä

09/01/2018

[vc_row 0=””][vc_column width=”1/4″][vc_single_image image=”1247″ img_size=”large” onclick=”link_image” css_animation=”top-to-bottom”][vc_single_image image=”1246″ img_size=”large” onclick=”link_image” css_animation=”top-to-bottom”][vc_single_image image=”1245″ img_size=”large” onclick=”link_image” css_animation=”top-to-bottom”][vc_single_image image=”1244″ img_size=”large” onclick=”link_image” css_animation=”top-to-bottom”][vc_single_image image=”1243″ img_size=”large” onclick=”link_image” css_animation=”top-to-bottom”][vc_single_image image=”1242″ img_size=”large” onclick=”link_image” css_animation=”top-to-bottom”][vc_single_image image=”1241″ img_size=”large” onclick=”link_image” css_animation=”top-to-bottom”][vc_column_text]Kuvat: jyrikivimaki.com[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”3/4″][vc_column_text 0=””]Isku ei päästänyt tuoretta Suomen Cupin mestaria Vammalan Lentopalloa helpolla Mestaruusliigan kotiottelussaan Pyynikillä. Palkinto jäi kuitenkin saamatta kovasta taistelusta huolimatta, kun VaLePa vei ottelun lopulta erin 1-3 (25-23, 19-25, 16-25, 23-25).

VaLePa pelasi edeltävänä viikonloppuna Suomen Cupin finaaliturnauksessa. Cupin mestaruusjuhlat jäivät lyhyiksi, kun ottelut jatkuivat Mestaruusliigassa vain yhden välipäivän jälkeen. Pyynikillä osa VaLePan vaihtomiehistä saikin odotusti peliaikaa. Yleispelaajat Niko Suihkonen ja Peetu Mäkinen olivat avauksessa, samoin hakkuri Anssi Vesanen ja keskipelaaja Jacob Guymer. Sen sijaan avauskentällisestä passari Mikko Esko, libero Florian Ringseis ja keskitorjuja Tommy Carmody pelasivat myös Suomen Cupin finaalissa.

Iskun avauksessa olivat passari Mauri Kurppa, hakkuri Mika Mäntylä, yleispelaajat Tomi Mutka ja Matti Hietanen, keskipelaajat Tatu Härkönen ja Ilari Toimela sekä libero Tommi Roininen. Isku aloitti terävästi ja onnistui horjuttamaan ennakolta selkeästi kovempaa vastustajaansa. VaLePa onnistui selvittämään kaksi Iskun eräpalloa, mutta ei pystynyt nousemaan tasoihin. Varsinkin kapteeni Matti Hietainen nousi esiin erän ratkaisuhetkillä, ja teki Iskun neljä viimeistä pistettä.

Toisessa ja kolmannessa erässä Iskun syöttö- ja hyökkäyspeli jäivät heikommaksi, kun taas VaLePa paransi peliään heikomman alun jälkeen. Molemmat joukkueet puolustivat sitkeästi, ja pelissä nähtiin pitkiä palloralleja. Eränumerot olivat kuitenkin lopulta selkeät vieraille.

Neljännessä erässä Isku laittoi VaLePan taas tiukille. Peli eteni alusta loppuun lähes tasapisteissä. Isku oli lähellä viedä ottelun viidenteen erään ja ottaa ottelusta vähintään pisteen palkinnoksi, mutta lopulta Tommy Carmody päätti ottelun ässäsyötöllä lukemiin 23-25.

Pelaajien kommentit:

Niko Suihkonen, VaLePa:
Ennen peliä vasta kerrottiin kuusikko, mutta vähän aavistelin, että olisin tänään avauksessa. Kahdessa pelissä olen ollut avauksessa, joten ei jännitä enää niin paljon. Mukavaa on aina pelata. Ekassa erässä tuli liikaa helppoja palloa meidän puolelle, kolmanteen ja neljänteen erään onnistuttiin parantamaan torjunta- ja puolustuspeliä. Hyökkäsimme 50% tehoilla ja teimme aika vähän virheitä.

Mauri Kurppa, Isku:
Pikkaisen jätimme omia hetkiä hyödyntämättä. Viimeistely pitäisi hoitaa vielä paremmin. Hyviä aineksia kuitenkin oli. Peli on mennyt eteenpäin, ja saumaa on vielä keväälle. VaLePan tasoista porukkaa vastaan tuntui välillä, että ollaan melkoisessa karusellissa, mutta pysyimme mukana.

Valmentajien kommentit:

Sami Kurttila, VaLePa:
Peli oli tiukka. Kaikki kunnia siitä Iskulle, minusta oli hyvätasoinen peli. Palloa kaivettiin puolin ja toisin. Ensimmäinen erä oli meiltä heikko, tosi vähän puhuimme kentällä eikä kaveri tiennyt kuka tekee mitä vieressä ja annoimme sillä Iskulle monta helppoa pistettä. Saimme toiseen erään kaivettua kovuutta, mutta lähdimme tyhmästi lyöntikilpailuun mukaan. Ei meidän tarvitsisi lähteä kilpailemaan sillä kumpi lyö kovempaa. Vastassa oli paras Isku mitä olen tällä kaudella nähnyt. He laittoivat kaiken likoon, eikä todellakaan pisteet tulleet meille tänään helpolla.

Meillä oli neljä uutta kaveria viikonlopun jäljiltä kuusikossa. Tottakai nuorten miesten täytyy ansaita rintakarvansa, mutta meillä on harjoitusten taso niin kova, että ei epäilytä laittaa kentälle ketään.

Oskar Muurinen, Isku:
Puolustusten määrään olen tyytyväinen, teimme siinä töitä. Torjunnassa teemme pääsääntöisesti sen mitä pystymme. Tänään oli toisessa ja kolmannessa erässä vaikeita hetkiä muutamalla kaverilla, mutta he pystyivät nostamaan uudelleen tasoa neljänteen erään. Syöttöpeli oli myös ihan hyvää. Saimme VaLePan vastaanottoa rikki sen mitä pystyimme, heillä on vain niin hyvä pelintekijä, että he pystyvät hyökkäämään heikommastakin vastaanotosta. Meillä oli etsikkoaikamme pelissä ja harmistus on suuri, ettei saatu palkintona kartutettua pistetiliä.

Parhaat pelaajat: Matti Hietanen, Isku ja Florian Ringseis, VaLePa

LähiTapiola -pisteet:
3 Florian Ringseis, VaLePa
2 Mikko Esko, VaLePa
1 Matti Hietanen, Isku

Parhaat pisteidentekijät:
Isku:
Matti Hietanen 22/+12, Mika Mäntylä 19/+11, Tatu Härkönen 8/+4
VaLePa: Anssi Vesanen 17/+9, Niko Suihkonen 14/+9, Peetu Mäkinen 14/+6

Hyökkäys: 40 % vs. 49 % (Isku-VaLePa)
Vastaanotto:
44 % vs. 46 %
Torjunnat:
9 vs. 7
Ässät: 4 vs. 7

Tilastot: http://lml-web.dataproject.com/MatchStatistics.aspx?mID=1079&ID=31&CID=0&PID=0 [/vc_column_text][vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=u2Mh-FQJBiE”][/vc_column][/vc_row]