Isku nousi tärkeään voittoon Ducksia vastaan

21/01/2018

[vc_row][vc_column width=”1/4″][vc_single_image image=”1275″ img_size=”large”][vc_single_image image=”1277″ img_size=”large”][vc_single_image image=”1278″ img_size=”large”][vc_single_image image=”1279″ img_size=”large”][vc_column_text]Kuvat: Pertti Flinck[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”3/4″][vc_column_text]Isku teki huiman nousun neljännen erän tappioasemasta  ja otti erittäin arvokkaan voiton Vantaa Ducksista kotikentällään Pyynikillä. Voitto tuli erälukemin 3-2 (25-18, 19-25, 18-25, 25-22, 15-12) ja toi Iskulle äärimmäisen tärkeät kaksi pistettä. Viisieräisessä jännitysnäytelmässä nähtiin huikeita puolustuspalloja ja komeita torjuntoja, ja myös yleisö kannusti ja nautti pitkistä palloralleista.  

Voitto katkaisi Iskun kahdeksan ottelun mittaiseksi venyneen tappioputken, ja samalla joukkue nousi pois sarjataulukon viimeiseltä sijalta. Isku on nyt pisteen päässä kahdeksantena olevasta Ducksista. Sarjatilanne on äärimmäisen tiukka, sillä sijoista 8.-11. taistelevat joukkueet ovat kaikki kahden pisteen sisällä toisistaan. Kahdeksannelle on tarjolla pudotuspelipaikka ja kaksi viimeistä joutuvat liigakarsintoihin. 

Isku kärsi murskatappion edellisenä päivänä Loimaalla Hurrikaania vastaan, mutta aloitti Ducksia vastaan terävästi ja vei ensimmäisen erän selkein lukemin. Toiseen erään Ducks teki kuitenkin ryhtiliikkeen. Toisen erän alku oli Iskulle vaikea, mutta kotijoukkue kiri vielä piste-eron kiinni. Toinen heikompi vaihe osui kuitenkin erän loppupuolelle, ja Ducks eteni passari Bálint Magyarin syöttövuorolla 19-21 –tilanteesta erävoittoon. Myös kolmannessa erässä Ducks oli vahvoilla, ja sama näytti jatkuvan neljännessä erässä. Isku oli tappiolla vielä tilanteessa 16-19, mutta kotijoukkue ei luovuttanut. Isku tasoitti tilanteen ja erän puolessa välissä vaihdosta kentälle tullut Matti Hietanen otti muutaman tärkeän hyökkäyspisteen. Kun samaan aikaan Ducks sortui hyökkäysvirheisiin, Isku onnistui kääntämään erän voitokseen.  

Iskun hieno nousu neljännessä erässä näkyi myös viidennessä erässä. Erän alku pysyi tasaisena, vaikka Iskulla oli vaikeuksia saada syöttönsä kohdilleen. Erän loppupuolella Isku alkoi repiä kaulaa vieraisiin, ja  Hietanen päätti taas palloja tärkeissä paikoissa. Myös hakkuri Mika Mäntylä päätti palloja onnistuneesti, ja torjujana kunnostautui varsinkin Ilari Toimela, joka nappasi ottelussa peräti kuusi torjuntapistettä.  

Seuraavaksi Isku lähtee jahtaamaan kauden ensimmäistä vierasvoittoa Raision Loimua vastaan sunnuntaina 28.1. Seuraava kotiottelu pelataan kahden viikon päästä sunnuntaina 4.2. klo 17, kun vastaan asettuu Team Lakkapää Rovaniemeltä.  

Pelaajien kommentit: 

Mika Mäntylä, Isku:  

Tosi kiva oli voittaa pitkästä aikaa. Tämä oli tosi tärkeä peli meille ja onneksi sain omaakin peliä parannettua eilisestä täysflopista. Oli ihan kiva pelata. Kahden tappioerän jälkeen ei auttanut kuin nollata ja aloittaa peli alusta. Uutta erää ja uutta palloa vaan.  

Toni Kankaanpää, Ducks:  

Neljännessä erässä peli oli hanskassa ja sitten lopetimme pelaamisen. Meillä oli johto vielä 19-16 ja sen jälkeen hävisimme, joten voi katsoa vähän peiliin. Neljännen erän lopussa ruvettiin räiskimään palloa ja viidennessä tuntui, että olimme luovuttaneet. Aloitimme pelin tosi huonosti ja valmentaja sanoi ensimmäisellä erätauolla, että hyvin olimme naamioituneet lentopallojoukkueeksi, kun näytimme siltä miltä pitääkin, mutta mitään ei silti tapahtunut kentällä. Jos saamme henkisen draivin päälle, niin olemme itseämme kovempia, mutta jos pelaamme ns. arkilentopalloa, niin häviämme. Pari erää jaksoimme pelata meidän näköistä peliä, mutta sitten se loppui.

Valmentajien kommentit: 

Oskar Muurinen, Isku:  

Tänään taisteltiin kyllä henkeen ja vereen pisteistä, ja tehtiin neljännessä erässä todella hieno nousu. Mörökölli Hietanen siinä heräsi, vaihdot osuivat kohdilleen. Matilla oli pelin alku huono, mutta hän teki tärkeitä pisteitä pelin lopussa. Henkisellä puolella tapahtui jonkinlainen herääminen, neljännen erän voiton jälkeen oli vahva tunne, että viides erä voitetaan. Toivotaan, että tämä antaa buustia jatkoon ja sitten kokeillaan saadaanko Raisiosta haettua ensimmäinen vierasvoitto. Kyllä kynsin ja hampain taistellaan runkosarjan loppu, leuka rintaan ja pitkät pisteputket poikki, ja runkosarjan lopussa näkee mihin se riittää.  

Ismo Tuominen, Ducks:

En haluaisi tätä sanoa, mutta pakkohan se on. Neljännen erän lopussa sulimme ihan täysin. En tykkää siitä, että päätuomari muuttaa 16-19 –tilanteessa rajatuomarin päätöksen, mutta anteeksiantamaton sulaminen silti meiltä. Maltoimme kolme ja puoli erää olla tekemättä virheitä, sitten räiskittiin takaseinään. Ei ollut meille tyypillistä. Kyllä meillä tahtoa oli voittaa, mutta uskallusta ehkä ei riittävästi. Ihan helvetillisen tärkeät pinnat hävittiin.  

 

Parhaat pelaajat: Mika Mäntylä, Isku ja Bálint Magyar, Ducks 

LähiTapiola -pisteet:
3 Bálint Magyar, Ducks
2 Mika Mäntylä, Isku
1 Miro Määttänen, Ducks 

Parhaat pisteidentekijät:
Rantaperkiön Isku: Mika Mäntylä 21/+14, Matti Hietanen 17/+9, Ilari Toimela 11/+10
Vantaa Ducks: Miro Määttänen 20/+4, Toni Kankaanpää 15/+3, Alpár Szabó 14/+13 

Hyökkäys: 41% vs. 47 % (Isku-Ducks)
Vastaanotto: 68% vs. 43%
Torjunnat: 14 vs. 10
Ässät: 3 vs. 5 

http://lml-web.dataproject.com/MatchStatistics.aspx?mID=1093&ID=31&CID=0&PID=0  

 [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]