Isku pääsee ilman paineita VaLePan kimppuun

01/03/2018

[vc_row 0=””][vc_column width=”1/4″][vc_single_image image=”1372″ img_size=”large” onclick=”link_image” css_animation=”top-to-bottom”][/vc_column][vc_column width=”3/4″][vc_column_text 0=””]Isku pääsee haastamaan kauden kovimman mestarisuosikin Vammalan Lentopallon ilman paineita, kun joukkueet kohtaavat maanantaina 5.3. klo 18.30 Iskun viimeisessä runkosarjan kotiottelussa Pyynikillä.

VaLePa on jo varmistanut runkosarjan voittonsa, kun taas Isku taistelee Akaa-Volleyn kanssa runkosarjan viimeisen sijan välttämisestä. Isku joutuu todennäköisesti karsimaan liigapaikastaan, mutta välttämällä sarjan viimeisen sijan joukkue saisi kotiedun ja vastaansa ykkössarjan finaalin hävinneen joukkueen.

VaLePa pelasi viimeisen Mestarien liigan ottelunsa Kreikassa keskiviikkona PAOK:ia vastaan. Kreikan-matkan jälkeen joukkue kohtaa vielä kotonaan Sampo Volleyn sunnuntaina ennen Isku-ottelua.

Isku pelasi edellisen ottelunsa tiistaina 27.2. Akaa-Volleyta vastaan Pyynikillä. Lopputulos oli kotijoukkueelle ankara pettymys, sillä Akaa vei pisteet erälukemin 1-3 ja pudotti Iskun runkosarjan viimeiselle sijalle. Paineet saivat Iskun tekemään liikaa virheitä, mutta maanantaina Isku pääsee ilman paineita haastamaan Mestaruusliigan ylivoimaista mestarisuosikkia.

VaLePa on voittanut joukkueiden molemmat kohtaamiset tällä kaudella, mutta molemmilla kerroilla Isku on laittanut mestarisuosikin tiukoille. Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa Pyynikillä nähtiin hyvätasoista lentopalloa, jossa palloja kaivettiin peliin molemmin puolin.

– Tavoitteena on saada virhekontrolli kuriin. Edessä on toivottavasti henkisesti helpompi peli, kun meillä ei ole mitään hävittävää, vaan olemme altavastaajia. Toivotaan, että VaLePa tulee Mestarien liigan ja Sampo-pelin jäljiltä sellaisella rosterilla, että kaikkein kovimmat miehet olisivat sivussa, ja voisimme hakea yllätystä, Iskun valmentaja Oskar Muurinen pohdiskeli Akaa-ottelun jälkeen.

– Viimeisiin runkosarjan otteluihin koitetaan saada hyvä ilme. Ne ovat hyvä paikka saada peliä kuntoon ennen karsintoja ja yritämme mennä vielä Akaan ohi runkosarjassa, sillä kotietu on tärkeä, jos joudumme liigakarsintoihin, passari Joel Laakso säesti.

Akaa-Volley on tällä hetkellä pisteen edellä Iskua, ja sillä on kolme ottelua pelaamatta runkosarjassa. Isku kohtaa vielä VaLePa-ottelun jälkeen runkosarjan viimeisellä kierroksella Team Lakkapään Rovaniemellä.

 

Ottelu: Rantaperkiön Isku vs. Vammalan Lentopallo
Aika: ma 5.3. klo 18.30
Paikka: Pyynikin palloiluhalli, Ammattikoulunkatu 20, Tampere
Ennakkoliput: https://www.zupticket.com/rantaperkion-isku-vs-valepa-sastamala-18859.html

Kiinnostavia lukuja:
Sijoitus runkosarjassa: 11. vs. 1. (Isku vs. VaLePa)
Voitot-tappiot: 4-24 vs. 25-2
Hyökkäysprosentti: 43 vs. 50
Ässät/erä: 0,9 vs. 1,4
Torjuntapisteet/erä: 2,0 vs. 2,5
Joukkueiden keski-ikä: 23v. vs. 25,5 v.

Seuraa: VaLePan kirkkaimmat tähdet ovat passari Mikko Esko, yleispelaaja Olli Kunnari ja hakkuri Urpo Sivula, joista osa todennäköisesti on maanantaina sivussa runkosarjan voiton ratkettua jo aiemmin. Yleispelaaja Niko Suihkonen pelasi viimeksi hyvän ottelun Pyynikillä.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]