Isku varmisti liigapaikan!

11/04/2018

Isku päätti kauden voittoon ja varmisti paikan Mestaruusliigassa ensi kaudella. Karelian Hurmos kaatui viimeisessä ottelussa erin 3-1 (25-20, 21-25, 25-14, 25-17) ja koko karsintasarja ratkesi Iskulle otteluvoitoin 3-1.

Isku hävisi ottelusarjan avausottelun Joensuussa erin 1-3. Toinen ottelu Pyynikillä ratkaisi paljon koko ottelusarjan kannalta, kun Isku nousi 0-2 -tappioasemasta 3-2 -otteluvoittoon. Sen jälkeen Isku otti kauden ensimmäisen vierasvoittonsa Joensuusta ja pääsi sen jälkeen hakemaan ottelusarjaan ratkaisua kotikentällään Pyynikillä.

Ykkössarjan mestari Karelian Hurmos oli kauden aikana lähes voittamaton, eikä se hävinnyt ykkössarjassa kuin yhden ottelun.

 

Pelaajien kommentit:

Ilari Toimela, Isku:
Ensimmäisessä pelissä oli ehkä vähän jännitystä ja virheitä tuli, mutta saimme niitä karsittua sen jälkeen. Tämä oli hieno ottelusarja meidän joukkueelta, varsinkin viimeisimmät pelit. Kauden huonoin hetki olivat runkosarjan viimeiset pelit, joissa olisi pitänyt raapia tärkeitä pisteitä. Niistä jäi karvas maku suuhun. Kauden paras hetki on tämä.

Minut nähdään jatkossa yleispelaajana, siihen tontille tähdätään. Kun joukkue on tarvinnut keskipelaajaa, niin totta kai siinä tontilla sitten autetaan.

Ville Louhela, Hurmos:
Ottelusarjan ratkaisu oli syöttö- vastaanottopeli, vanha klassinen klisee, mutta niin paljon se ratkaisee peliä. Me hävisimme vastaanotossa Iskulle melkein kahdellakymmenellä pinnalla. Meidän hyökkäyspelimme kyllä riittäisi, jos saisimme vastaanottoa paremmaksi. Iskulla oli hyvä vastaanotto, siitä oli vaikea löytää heikkouksia.

Ykkössarjassa on pari hyvää porukkaa, mutta muuten sarja on heikkotasoisempi. Finaaleissa saimme kyllä ihan hyviä pelejä alle, ja voittamisen kulttuuria pystyimme myös tuomaan ykkössarjapeleistä. Se näkyi siinä, että pystyimme tiukoissa tilanteissa vielä nousemaan peliin.

 

Valmentajien kommentit:

Oskar Muurinen, Isku:
Haluan kiittää Karelian Hurmosta hyvästä ottelusarjasta. He pelasivat ajoittain hyvää lentopalloa ja me tiesimme, että vastaan tulee ehkä liiankin hyvätasoinen joukkue ykkössarjaan, jolla on voittamisen kulttuuria.

Kiitos pelaajille, jotka pelasivat hyvin siitä huolimatta, että hävisimme ensimmäisen pelin ja olimme toisessa erässä aika syvässä kuopassa kahden erän jälkeen. Tänään oli vahvasti sellainen olo, että ottelusarja laitetaan katki ja poikki. Ilari Toimela oli tämän sarjan pelaaja. Hän oli omalla tekemisellään tärkeä pelaaja meille, kun Tomi Mutka loukkasi nilkkansa ja oli poissa karsintapeleistä. Vaikka Ilari jännitti ensimmäisessä pelissä ja vastaanotto hapuili, hän kokosi itsensä.

Kiitos Lempäälän Kisalle farmiyhteistyöstä koko kauden aikana ja siitä, että saimme Sten Kruudan mukaan karsintaotteluihin. Kiitos yhteistyöstä myös Urheiluakatemialle ja kaikille yhteistyökumppaneille. Iso kiitos myös yleisölle, tänään tuli sellainen olo, että meidän puolella on väkeä. Moni oli löytänyt tänään hallille ja oli meidän tukena.

Kaudesta kokonaisuudessaan oli optimistisemmat odotukset. Voitot olisivat olleet otettavissa, mutta ne olisi pitänyt myös ottaa. Tämän kauden kasvutarina oli tällainen, pelaajat kasvoivat ja saatiin sarjapaikka säilytettyä. Vaikka karsintaottelut ovat valmentajan sydämelle kovia, varsinkin nuoria pelaajia nämäkin pelit kasvattavat. Seuraavaksi aloitamme taustaorganisaation kanssa keskustelut siitä, mikä on meidän ensi kauden tavoitteemme ja teemme seuraavat pari viikkoa taustalla töitä ennen kuin pääsemme kesälomille.

Aigars Birtzulis, Hurmos:
Isku on pelannut pitkään Mestaruusliigassa ja on kova joukkue. He ovat myös pelanneet koko kauden kovia pelejä, kun taas me emme ole päässeet pelaamaan montaa kovaa peliä. Meillä oli yksi tilaisuus voittaa ottelusarja, kun johdimme toista peliä 2-0, mutta sitten menetimme itseluottamuksen ja se ratkaisi tämän ottelusarjan. Isku puolusti ja torjui hyvin, meillä ei ollut riittävän hyvä vastaanotto. Isku voi juhlia liigapaikkaa ja me voimme juhlia hyvää taisteluamme karsintasarjassa. Onnittelut Iskulle.

 

Parhaat pelaajat: Matti Hietanen, Isku ja Ville Louhela, Hurmos

Parhaat pisteidentekijät:
Isku: Mika Mäntylä 20/+15, Matti Hietanen 17/+8, Ilari Toimela 15/+9
Hurmos: Ville Louhela 19/+8, Aivars Petrusevics 16/+8, Joni Savimäki 7/0

Hyökkäys: 53% vs. 41 % (Isku-Hurmos)
Vastaanotto:
58% vs. 44%
Torjunnat:
15 vs. 9
Ässät: 5 vs. 4

http://lml-web.dataproject.com/MatchStatistics.aspx?mID=1327&ID=38&CID=57&PID=39&type=LegList

 

Oskar Muurisen nostot kauden 2017-2018 joukkueesta:

Ilari Toimela ansaitsee taistelumaljan. Hän on kasvanut nuorista pelaajista kaikista eniten. Hän on pelannut kauden aikana keskellä ja pelannut laidassa silloin kun on tarvinnut ja ollut voittamassa tärkeitä otteluita, myös kauden aikana.

Tommi Roininen luultavasti pelasi viimeisen kautensa liigassa. Iso hatunnosto siitä miten hän on järjestänyt siviilielämän ja huippu-urheilun, ja on uhrannut omaa yksityiselämäänsä joukkueen eteen.

Matti Hietanen on luultavasti myös oppinut tällä kaudella aika paljon johtajana ja henkisenä johtajana olemista verrattuna ulkomaan vuosiin. Aiemmin Masalla on ollut aina ympärillään kovia äijiä, ja nyt hän on ollut se kulmakivi, johon olemme nojautuneet.