Isku varmisti runkosarjan voiton

04/03/2019

Isku varmisti runkosarjan voiton ennen viimeistä kierrosta. Isku voitti sunnuntain vierasottelussa paikallisvastustaja Aitolahden Riennon erin  0-3 (19–25, 19–25, 21–25). Parhaana pelaajana palkittiin Joel Laakso.

Ottelu oli Iskulle toinen samaan viikonloppuun, kun lauantaina kaatui kotona Pyynikillä Vammalan Lentopallo, niin ikään erälukemin 3-0 (25–15, 25–15, 28–26).

─ Meiltä oli ehjä esitys. Simo (Puttonen) ja Tim (Lourich) jatkoivat kuusikossa, mutta muuten kuusikko meni uusiksi eiliseen peliin verrattuna. Syöttöpeli oli hyvä, ja muutenkin olimme niin sanotusti pelin ohjaksissa, eikä AitRilla ollut missään vaiheessa mahdollisuuksia. He olivat ottaneet kolme miestä Akaasta mukaan, mutta se ei riittänyt, eikä varmaan olisi riittänyt useampikaan vahvistus, sen verran vahvoja olimme tänään pelissä. Olimme hyvin AitRin pelissä kiinni ja ennen kaikkea painostamalla syötöllä saimme heidän pelaamisensa vaikeaksi. Tämä oli oikein hyvä ja tasapainoinen päätös viikonlopulle. Kuusi erää ja kaksi 3-0 voittoa viikonloppuun, joten täytyy olla tyytyväinen, ja nostaa hattua pojille siitä, että he pelasivat hyvällä asenteella, vaikkei ennakkoon ollut niitä ihan hehkeimpiä pelejä luvassa, Iskun valmentaja Oskar Muurinen kuvasi AitRi-voiton jälkeen.

Runkosarjan voitto varmistui Iskulle myöhemmin sunnuntai-iltana, kun sarjakakkonen Karelian Hurmos hävisi Karhulan Veikoille erin 2-3.

─ Me olemme sarjan kärjessä, kun runkosarja loppuu, ja sanotaanko niin, että sen tuloksen saa, minkä ansaitsee. Kevät on ollut meiltä tasapainoista pelaamista, ja meidän selkeä teema on ollut, että haluamme voittaa jokaisen pelin, joka eteen tulee. Myös runkosarjan viimeisessä pelissä ensi viikonloppuna lähdemme kaatamaan JyLeä ja sen jälkeen sitten alamme teroitella sapeleita playoffeja varten. Meille on ihan sama matkustammeko Rovaniemelle vai Hervantaan, siltä väliltä ketä tahansa tulee vastaan, meille käy kaikki. Jokainen peli pitää voittaa, jos haluaa olla viimeisenä korkeimmalla korokkeella, Muurinen kommentoi.

Isku pelaa runkosarjan viimeisen ottelun JyväsLentistä vastaan ensi sunnuntaina 10.3. klo 17 Pyynikillä. Pudotuspelit alkavat 15.–17.3., ja Iskun puolivälierävastustaja selviää ensi viikonloppuna.