Jännitys hyydytti Iskun, Ducks vei pisteet kotonaan

20/12/2017

[vc_row 0=””][vc_column width=”3/4″][vc_column_text 0=””]Iskun viimeinen peli Mestaruusliigassa ennen joulua ei mennyt toivotuissa merkeissä. Vantaa Ducks otti kotivoiton suoraan erin 3-0 (25-12, 25-20, 25-23). Kolmen pisteen voitto nosti Ducksin sarjataulukossa Iskun ohi kahdeksanneksi. Ducks on tosin pelannut kolme ottelua Iskua enemmän.

– Ei henkinen kapasiteetti riittänyt. Tappiot rassaa, ja jäämme virhesumiin kiinni. Alussa jännitti liikaa, kaikki ajatteli, että on pakkovoitto edessä, emmekä päässeet vapautumaan. Pitkällä erätauolla saimme lukon auki, ja peli oli sen näköistä kuin pitäisikin erän loppua lukuunottamatta, Iskun valmentaja Oskar Muurinen sanoi.

Ensimmäinen erä oli Iskulle vaikea, ja Ducksin parempi itseluottamus näkyi kaikessa. Toisessa erässä Isku aloitti paremmin, ja peli eteni tasatahtiin. Varsinkin Matti Hietanen onnistui hyökkäyksissä, mutta siitä huolimatta Ducks onnistui pääsemään muutaman pisteen etumatkalle erän puolessa välissä. Hakkuri Einari Koivisto ja passari Mauri Kurppa tulivat tuplavaihdossa Mika Mäntylän ja Joel Laakson paikalle hakemaan virtaa peliin. Tämä ei kuitenkaan riittänyt, vaan Ducks vei myös toisen erän.

Kolmanteen erään Mäntylä palasi takaisin hakkuriksi, mutta Mauri Kurppa jatkoi passarina. Kolmannessa erässä Iskun peli parani, ja joukkue oli lähellä viedä ottelun neljänteen erään. Kahdessa ensimmäisessä erässä Isku ei onnistunut ottamaan yhtään torjuntaa, mutta kolmannessa erässä Isku alkoi viimein saada Ducksin hyökkäystä kiinni. Isku otti erän loppuhetkillä kolme perättäistä torjuntaa ja eteni 20-23 -johtoon. Ducks kuitenkin vei viisi seuraavaa pistettä ja otteluvoiton suoraan kolmessa erässä.

Isku oli saanut vahvistusta keskitorjujaosastolle farmijoukkue Lempäälän Kisasta. Sten Kruuda oli Iskun avauksessa toisena keskimiehenä. Tavallisesti yleispelaaja pelaava Tomi Mutka oli liberon paikalla, ja edellisissä otteluissa keskimiehen ja yleispelaajan paikoilla vuorotellut Ilari Toimela pelasi toisena yleispelaajana.

– Sten Kruuda oli meille ihan hyvä vahvistus verkolla silloin, kun pääsimme häntä käyttämään. Toivottavasti pääsemme nauttimaan avusta myös kevätkaudella, hän on hyvä tuki Ilarille ja Ramille.

Seuraavaksi Isku kohtaa Sampo Volleyn heti joulunpyhien jälkeen keskiviikkona 27.12. klo 18.30 Pyynikillä.

– Pidämme seuraavaksi neljä, viisi päivää taukoa, yritetään saada ajatukset kokonaan pois lentopallosta ja sitä kautta saada uutta virtaa, päävalmentaja Oskar Muurinen sanoi.

 

Parhaat pisteidentekijät:
Ducks: Miro Määttänen 20/+13, Karl Külaots 13/+10, Toni Kankaanpää 8/+6
Isku: Matti Hietanen 13/+7, Mika Mäntylä 13/+5, Sten Kruuda 4/+2

Hyökkäys: 58% vs. 44 % (Ducks-Isku)
Vastaanotto:
64% vs. 60%
Torjunnat:
11 vs. 5
Ässät: 3 vs. 0

Tilastot: http://lml-web.dataproject.com/MatchStatistics.aspx?mID=1070&ID=31&CID=0&PID=0

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]