Joulunpyhien jälkeen Sammon kaatoon

21/12/2017

[vc_row 0=””][vc_column width=”1/4″][vc_single_image image=”1200″ img_size=”large” onclick=”link_image” css_animation=”top-to-bottom”][/vc_column][vc_column width=”3/4″][vc_column_text 0=””]Isku kohtaa heti joulunpyhien jälkeen Sampo Volleyn keskiviikkona 27.12. klo 18.30 Pyynikillä. Vastus vuoden viimeisessä ottelussa on kova, sillä Sampo on tällä hetkellä liigassa kolmantena.

Isku ja Sampo kohtasivat edellisen kerran Pielavedellä lokakuun puolessa välissä. Tuolloin Sampo voitti ottelun erin 3-1.

Edellisessä liigaottelussaan Isku hävisi Vantaa Ducksille suoraan 3-0, ja putosi sarjataulukossa 9. sijalle. Taistelu viimeisestä pudotuspelipaikasta on kuitenkin tiukka, ja edellä oleva Ducks on vain pisteen päässä. Edellisen voittonsa Isku otti Tiikereitä vastaan joulukuun alussa.

Sarjan kärkijoukkueisiin kuuluva Sampo on selkeä ennakkosuosikki, joten Isku pääsee haastamaan savolaisjoukkueen ilman liikoja paineita. Isku on kuitenkin näyttänyt pystyvänsä kaatamaan myös kovia joukkueita, kuten Hurrikaani-Loimaan. Jännitys kipsasi kuitenkin Iskun pelin edellisessä liigaottelussa, ja rennompaa peli-ilmettä haetaan joulutauolta.

– Yritetään saada ajatukset kokonaan pois lentopallosta ja palata tapaninpäivänä pääkoppa freesimpänä takaisin salille. Sampoa vastaan meillä ei ole samanlaisia paineita, kunhan emme itse aseta niitä itsellemme, valmentaja Oskar Muurinen sanoi.

Sampo on kohdannut joulukuussa kaikki Iskun kanssa viimeisestä pudotuspelipaikasta kamppailevat joukkueet, Ducksin, Tiikerit ja Akaa Volleyn, ja voittanut ottelut suoraan 3-0. Savolaisten edellinen liigatappio tuli marraskuun lopussa Ettaa vastaan. Sampo selvitti myös tiensä Suomen Cupin lopputurnaukseen kaadettuaan puolivälierissä LEKA Volleyn.

Virolainen Andrus Raadik on ollut joukkueensa tehokkain hyökkääjä, ja hänet palkittiin parhaana myös Iskun ja Sammon edellisessä kohtaamisessa.

Ottelu: Rantaperkiön Isku vs. Sampo Volley
Aika: ke 27.12. klo 18.30
Paikka: Pyynikin palloiluhalli, Ammattikoulunkatu 20, Tampere
Ennakkoliput: https://www.zupticket.com/rantaperkion-isku-vs-sampo-volley-18109.html

Kiinnostavia lukuja:
Sijoitus sarjataulukossa: 9. vs. 3. (Isku vs. Sampo)
Voitot-tappiot: 3-12 vs. 10-5
Hyökkäysprosentti: 44 vs. 47
Ässät/erä: 0,9 vs. 1,6
Torjuntapisteet/erä: 2,0 vs. 2,6
Joukkueiden keski-ikä: 23 v. vs. 26,6 v.

Seuraa: Tamperelaisen Kalevan Lentopallon kasvatti Aleksi Mutka teki läpimurtonsa liigakentille Iskussa, ja pelaa nyt toista kauttaan savolaisjoukkueessa. Iskun yleispelaaja Tomi Mutka on Aleksin isoveli, joten luvassa on veljesten kohtaaminen.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]