Lintula jatkaa Iskussa, Nurmesniemi ykkösestä liigaan

07/08/2017

Iskun kokoonpano täydentyy vielä kahdella nuorella pelaajalla, kun Niko Lintula jatkaa Iskun liberona ja Nico Nurmesniemi liittyy joukkueen yleispelaajiin. 

Molemmat ovat pelanneet Iskun kakkosjoukkueessa sen perustamisesta alkaen, ja Lintula pelasi viime kaudella myös liigajoukkueessa liberona.

19-vuotias Niko Lintula pelasi ensimmäiset liigaottelunsa viime kaudella. Liigassa otteluita kertyi yhteensä 16, ja lisäksi hän pelasi samalla pelipaikalla myös ykkössarjajoukkueessa.

– Liigapelit auttoivat viemään omaa kehitystä eteenpäin, ja näki sarjojen tasoeron. Ykkössarjan parhaat olivat samaa tasoa kuin liigan huonoimmat, mutta tekemisen laatu on liigan kärkiporukoilla kuitenkin laajempaa kuin muilla, Lintula arvioi.

Lintula on tamperelaisen Kalevan Lentopallon kasvatti, ja on pelannut Iskun kakkosjoukkueessa jo vuodesta 2014 asti. Ensimmäisellä kaudella joukkue pelasi kakkossarjaa, ja sen jälkeen kaksi edelliskautta ykkösessä. Viime keväänä kakkosjoukkueen taival päättyi pudotuspeleissä Akaa Volleyta vastaan.

– Tavoitteena on saada paljon peliaikaa, kehittyä ja kehittää muita. On hienoa päästä pelaamaan kokeneiden Hietasen Matin ja Mutkan Tomin kanssa. Joskus olisi kiva päästä pelaamaan ulkomaille ja sitä ennen saada liigasta vakituinen pelipaikka, nuori libero sanoo.

– Olen iloinen, tunteikas ja kovaääninen pelaaja. Hihalyönti ja peliäly ovat omat vahvuuteni, hän kuvailee.

Myös Nico Nurmesniemi on pelannut Iskun kakkosjoukkueessa sen alkutaipaleesta asti. Nyt 19 vuotta syksyllä täyttävällä yleispelaajalla on edessään uusi askel, kun edessä ovat uran ensimmäiset liigaottelut.

–  On hienoa päästä liigajoukkueeseen, se on ollut haaveena jo muutaman vuoden ajan. Viime kaudesta jäi ihan hyvät fiilikset, ja sain aika paljon vastuuta.  Paljon työtä saa kyllä tehdä, että tällä tasolla pärjää. Taso nousee ykkössarjasta muutaman pykälän, mutta innolla odotan ja totta kai lähden haastamaan.  On hienoa päästä pelaamaan kokeneempien kanssa ja oppia siitä, Nurmesniemi sanoo.

Nurmesniemi on aloittanut lentopallouransa Akaa Volleyssa, ja siirtynyt sieltä Lempäälän Jyryn kautta KaLeen ja edelleen Iskuun.

– Olen rento, hulivili. Peleissä olen kuitenkin aina kovalla asenteella, niin tosissaan kuin voi. Vahvuuteni ovat fyysiset ominaisuudet. Vaikka en ole kovin pitkä, hyvällä pompulla pystyn korvaamaan sitä, Nurmesniemi kuvailee.

Nurmesniemellä on vahva yleisurheilutausta, ja hänen päälajinsa ovat olleet korkeushyppy ja juoksu. Hän on voittanut korkeushypyssä 14- ja 15-vuotiaissa Suomen mestaruudet.

– Yleisurheilutaustasta on ihan järjettömän paljon hyötyä lentopallossa. Ponnistusvoimaa ja terävyyttä on tullut sieltä, ja niitä voi yhdistää lentopalloon, Nurmesniemi sanoo.

Sekä Niko Lintula että Nico Nurmesniemi ovat aloittamassa viimeistä lukiovuottaan. Molemmat ovat tehneet Iskun kanssa kahden vuoden sopimuksen optiovuodella.

Isku on julkistanut tähän mennessä yksitoista pelaajasopimusta: yleispelaajat Matti Hietanen, Tomi Mutka, Paavo Korhonen, Ilari Toimela ja Nico Nurmesniemi, keskitorjujat Tatu Härkönen ja Nuutti Niinivaara, hakkurit Mika Mäntylä ja Einari Koivisto, passari Joel Laakso ja libero Niko Lintula.