Matka päättyi välieriin

25/03/2019

Sunnuntaina päättyi useampikin matka, kun Isku hävisi välieräottelunsa Kyyjärven Kykyä vastaan. Iskun kausi päättyi tappioon ja 1-sarjan kolmanteen sijaan. Samalla päättyi Matti Hietasen komea pelaajaura sekä Oskar Muurisen viisi kautta kestänyt taival valmentajana Iskussa.

Isku voitti ensimmäisen välieräottelun lauantaina Kyyjärvellä erin 1-3, mutta sunnuntaina Kyky onnistui aiheuttamaan Iskulle kevätkauden ensimmäisen tappion ratkaisevalla hetkellä. Kyky voitti ensin toisen osaottelun erin 2-3 (18-25, 24-26, 25-20, 25-11, 11-15) ja sen jälkeen pelatun lisäerän pistein 23-25.

– Emme saaneet otteluun sitä starttia mitä halusimme. Kyyjärvi hyökkäsi tehokkaasti ja teki meidän elämämme vaikeaksi. Kun Aivars Petrusevics pelasi viime kaudella Hurmoksessa, saimme hänet kiinni liigakarsinnoissa, mutta nyt emme. Ottelu ratkesi pieniin asioihin. Meidän työntekomme riitti tänään siihen, että ero Kykyyn oli lopussa kaksi pistettä, valmentaja Oskar Muurinen summasi kauden viimeisen ottelun.

Viime keväänä Isku säilytti paikkansa Mestaruusliigassa karsintojen kautta, mutta joutui pudottautumaan sarjatasoa alemmas 1-sarjaan taloudellisten syiden vuoksi. Suurin osa joukkueesta sekä valmennusjohto jatkoivat kuitenkin Iskussa. Runkosarjassa Isku oli ykkönen, ja hävisi koko kauden aikana vain kaksi ottelua ennen ratkaisevaa välierätappiota. Iskun edellinen tappio 1-sarjassa tuli viime marraskuussa.

Joukkueen selkeänä tavoitteena oli päästä liigakarsinoihin mittaamaan omaa tasoaan liigajoukkuetta vastaan sekä taistella 1-sarjan mestaruudesta. Vaikka tavoitteet eivät tällä kertaa toteutuneet, joukkue pelasi kokonaisuudessaan kuitenkin hyvän 1-sarjakauden.

– Olen ylpeä pojista ja siitä, että he lähtivät hommaan tosissaan ja sitoutuneina, vaikka sarjataso vaihtui viime kauden jälkeen. Me näytimme, että olimme runkosarjassa paras joukkue. Urheilu vain on sellaista, että välillä tappio tulee kriittisellä hetkellä, Muurinen totesi.

Oskar Muurinen aloitti junioreiden kasvatusprojektin Iskussa vuonna 2014, ja luotsasi osin samoja pelaajia viiden kauden ajan 1-sarjassa ja Mestaruusliigassa. Sitä ennen Muurinen pelasi neljä kautta Iskussa. Tämän kauden jälkeen Muurisen matka jatkuu eteenpäin.

Sunnuntaina päättyi myös yleispelaaja Matti Hietasen kunniakas ura. Vilppulan Tähden kasvatti aloitti liigauransa Iskussa vuonna 2000. Pitkälle pelaajauralle mahtui peräti 212 A-maaottelua sekä ammattilaisvuodet Suomen lisäksi kahdeksassa maassa: Italiassa, Ranskassa, Kreikassa, Puolassa, Arabiemiraateissa, Sveitsissä, Turkissa ja Tshekissä.

– Iso hatunnosto Masalle. Hän teki töitä pyyteettömästi ja jaksoi pitää tekemisen laadukkaana loppuun asti. Tietty aikakausi päättyi tähän monella tavalla. Pelaajille se tarkoittaa valintoja. Sanoin pojille pukukopissa pelin jälkeen, että vaikka yksi ura päättyi tänään, toivon, että kaksitoista muuta uraa jatkuu vielä pitkään. Matka jatkuu taas tästä eteenpäin, Muurinen päätti.