Matti Hietasen ympyrä sulkeutuu, Muurinen luotsiksi

17/05/2017

[vc_row 0=””][vc_column width=”2/3″][vc_column_text 0=””]

Hietanen palaa Suomeen pelattuaan ulkomailla viimeiset 8 vuotta. Muurinen jatkaa Iskun 1-sarjassa aloittamaansa valmennusprojektia Mestaruusliigajoukkueen päävalmentajana.

34-vuotias yleispelaaja Matti Hietanen palaa Mestaruusliigan pelikentille Rantaperkiön Iskun joukkueessa. Hietanen on takonut palloa ulkomaan kentillä vuodesta 2005 lähtien. Vain kausi Kokkolan Tiikereissä vuonna 2015 katkaisi ulkomailla vietettyjen kausien suoran.

– Nyt tavallaan ympyrä sulkeutuu, kun palaan Tampereelle. Aloitin täällä liigaurani vuonna 2000. On iso muutos palata Suomeen monien vuosien jälkeen, mutta mukava tänne on tulla. Paluu Suomeen auttaa myös siviilipuolen elämän järjestelemisessä, Hietanen sanoo.

Hietaselle on tarjolla isoa roolia vastuunkantajana ja esimerkkinä nuoressa Rantaperkiön Iskun joukkueessa.

– Jos voin omalla kokemuksellani viedä nuoria miehiä eteenpäin se on varmasti suurin työ, jonka voin seuralle antaa. Totta kai odotan itseltäni hyviä otteita kauden aikana. Nyt aloitan tavallaan urani alusta ja on tarkoituksena saada viimeisetkin rippeet irti kropasta.

Mestaruusliigajoukkueelle löytyi uusi päävalmentaja seuran 1-sarjajoukkueen peräsimestä. Oskar Muurinen ottaa vastuun miesten Mestaruusliigajoukkueesta ja jatkaa samalla jo kolme vuotta sitten aloitettua projektia nuorten potentiaalisten pelureiden kanssa.

Muurinen pelasi Iskussa kausina 2010-2014, kunnes pitkittyneet selkäongelmat saivat hänet siirtymään kentältä kentän laidalle.

– Palo ja intohimo lajiin säilyivät edelleen. Alueella jäi paljon A-poikaikäisiä nuoria ilman joukkuetta ja nousi idea kutsua heidät kasaan ja perustaa joukkue, jota lähdin valmentamaan. Aika oli otollinen ja tuntui helpolta ratkaisulta lähteä kehittämään jo hieman vanhempia junioreita eteenpäin. Tunsin, että minulla oli tietotaitoa annettavana sekä lajille että seuralle.

Muurinen kertoo, että aluksi valmentaminen oli vaikeaa, sillä omat pelimuistot olivat vielä liian tuoreessa muistissa.

-Elin kentän laidalla kuin pelaajana. Vähitellen olen kuitenkin saanut  näkökulmaa kauemmaksi ja oppinut katsomaan isompaa kuvaa. Pelaajanakin kehittyminen on aina mahdollista, mutta tuntuu, että valmentajana ei voi koskaan olla valmis. Lähdin liigajoukkueen valmentajaksi omasta halustani jatkaa jo muutama vuosi sitten aloitettua projektia.

Rantaperkiön Iskun joukkue tulee koostumaan Hietasen raudanlujan kokemuksen lisäksi pääasiassa nuorista suomalaisista pelaajista. Niin Hietanen kuin valmentaja Muurinenkin ovat tehneet Iskun kanssa 2-vuotisen sopimuksen jatko-optioilla, ja myös muun joukkueen sopimuksissa pyritään jatkuvuuteen.

– Kokemuspuoli täyttyy ”Masan” osalta. Sen jälkeen saadaan jatkettua nuorten pelaajien kasvattamista. Haluan joukkueeseen sitoutuneita ja motivoituneita pelaajia, jotka ovat valmiita tekemään kovasti töitä. Ne ovat arvoja, joita pelaajissa arvostan.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”345″ img_size=”medium” add_caption=”yes” onclick=”link_image” css_animation=”top-to-bottom”][/vc_column][/vc_row]