Mauri Kurppa Iskun passariksi – Välkky täydentää keskitorjujien rivin

07/09/2017

[vc_row][vc_column width=”1/4″][vc_single_image image=”494″ add_caption=”yes”][vc_single_image image=”495″ add_caption=”yes”][/vc_column][vc_column width=”3/4″][vc_column_text]

Mauri Kurppa on varmistunut Iskun toiseksi passariksi. Viime kaudella Kurppa pelasi Romanian liigassa. Lisäksi keskitorjuja Valtteri Välkky on tehnyt sopimuksen Iskun kanssa.

Mauri Kurppa on pelannut Mestaruusliigaa mm. VaLePassa ja Hurrikaanissa. 24-vuotias Loimaan Jankon kasvatti on pelannut myös 13 ottelua maajoukkuepaidassa.

– Kiva tulla takaisin Suomeen, kun tietää, että täällä saa treenata laadukkaasti. Odotan alkavaa kautta erittäin mielenkiinnolla. Meillä on nälkäinen ja tappeleva joukkue, ja on mukava tehdä hommia, kun kaikki yrittävät tosissaan. On mukava nähdä millä mentaliteetilla Osku (valmentaja Muurinen) on koulinut nuoria pelaajia kolme vuotta ja koulii edelleen. Vaatimustaso on korkea, aivan kärkitasoa liigassa, Kurppa sanoo.

Viime kausi Romanian liigassa oli mielenkiintoinen kokemus, mutta ei pelkästään hyvässä mielessä. Seuralta loppuivat rahat, ja se näkyi niin palkkojen maksussa kuin harjoitusolosuhteissakin. Joukkue Banatul Caransebes oli lopulta sarjan kahdeksas.

– Romanian liiga on kahtia jakautunut, niin olosuhteiltaan kuin muutenkin. Meillä oli kirjava porukka, pelaajia oli yhdeksää eri kansalaisuutta eikä yhteistä kieltä ollut. Kun rahat alkoivat olla saamatta, niin treenimotivaatio loppui koko porukalta. Se oli epäammattimaista touhua verrattuna mihin tahansa joukkueeseen Suomessa, Kurppa kuvaa.

Tämän kokemuksen jälkeen Kurppa kertoo palavaansa mielellään takaisin Suomen liigaan. Tulevaisuuden haaveissa on kuitenkin pelata vielä myöhemmin ulkomailla. Unelmana on Italian A1-liiga.

– Olen pikkaisen taiteilijasielu, välillä vähän liikaakin. Pallotaitavuudella pyrin kompensoimaan fyysisiä puutteita. Olen myös aika rauhallinen, yhtään korttia en ole saanut urani aikana, Kurppa kuvailee itseään.

Kurppa oli mukana mm. Platonovin turnauksessa Iskun mukana ja on päässyt pelaamaan muitakin harjoitusotteluita Iskun kanssa loppukesän aikana. Kurppa on tehnyt Iskun kanssa vuoden mittaisen sopimuksen.

Valtteri Välkky 1-sarjasta liigaan 

Keskitorjuja Valtteri Välkky pelasi viime kaudella Iskun ykkössarjajoukkueessa, ja nyt edessä on ensimmäinen Mestaruusliigakausi.

– Viime kaudesta jäi tosi hyvät fiilikset. Meillä oli tosi hyvä joukkuehenki, eikä valmennuksestakaan ole kuin positiivista sanottavaa. Tulevalta kaudelta odotan kovia pelejä, ja sitä että pääsisin pelaamaan mahdollisimman paljon, Välkky sanoo.

20-vuotias Välkky on Oulunsalon Vasaman kasvatti. Ennen Iskuun tuloaan hän pelasi kaksi kautta 1-sarjaa VanLessa.

– Torjuntapelaaminen on vahvuuteni. Olen aina täysillä ja tunteella mukana siinä mitä teen, Välkky kuvaa.

Iskulla on nyt 15 pelaajasopimusta, eli tulevan kauden joukkue on nyt valmis.

– Joukkue on nuorekas ja kehityskelpoinen. Pitkälti se pohja 1-sarjajoukkueesta mitä ajattelimmekin ja siihen vielä muutama vahvistus päälle. Pidän siitä, että joukkue on avoin ja hyvähenkinen ja joukkueessa on myös laajuutta, joka mahdollistaa hyvän harjoittelun, valmentaja Oskar Muurinen sanoo.

Rantaperkiön Isku 2017-2018 

Matti Hietanen, yleispelaaja
Tomi Mutka, yleispelaaja
Paavo Korhonen, yleispelaaja
Ilari Toimela, yleispelaaja
Nico Nurmesniemi, yleispelaaja
Tatu Härkönen, keskitorjuja
Nuutti Niinivaara, keskitorjuja
Valtteri Välkky, keskitorjuja
Mika Mäntylä, hakkuri
Einari Koivisto, hakkuri
Tommi Roininen, libero
Niko Lintula, libero
Joel Laakso, passari
Mauri Kurppa, passari
Kasimir Luostarinen, passari (farmisopimuksella LeKissä)[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]