Murhaavan tehokas LEKA Volley haki pisteet Pyynikiltä

02/12/2017

[vc_row 0=””][vc_column width=”1/4″][vc_single_image image=”1126″ img_size=”large” onclick=”link_image” css_animation=”top-to-bottom”][vc_single_image image=”1127″ img_size=”large” onclick=”link_image” css_animation=”top-to-bottom”][vc_single_image image=”1128″ img_size=”large” onclick=”link_image” css_animation=”top-to-bottom”][vc_single_image image=”1129″ img_size=”large” onclick=”link_image” css_animation=”top-to-bottom”][vc_single_image image=”1130″ img_size=”large” onclick=”link_image” css_animation=”top-to-bottom”][vc_single_image image=”1131″ img_size=”large” onclick=”link_image” css_animation=”top-to-bottom”][vc_single_image image=”1132″ img_size=”large” onclick=”link_image” css_animation=”top-to-bottom”][vc_single_image image=”1160″ img_size=”large” add_caption=”yes” onclick=”link_image” css_animation=”top-to-bottom”][vc_column_text]Kuvaaja Jyri Kivimäki[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”3/4″][vc_column_text 0=””]Kuopiolainen LEKA Volley otti suoran 0-3 (19-25, 19-25, 12-25) -voiton Iskusta Mestaruusliigan ottelussa Pyynikillä. Voiton myötä sarjataulukossa kolmanneksi noussut LEKA Volley  pelasi erinomaista torjunta- ja puolustuspeliä.

Ensimmäinen erä oli suhteellisen tasainen, ja toisessa erässäkin Isku pysyi vielä vieraiden mukana. Pitkän erätauon jälkeen kolmannen erän alussa peli kuitenkin karkasi nopeasti kuopiolaisille. LEKA hyökkäsi ja torjui koko ottelun Iskua tehokkaammin, mutta suurin ero oli puolustusten jälkeisissä hyökkäyksissä. Vieraiden hyökkäysprosentti puolustuksen jälkeen oli 68%, kun taas Iskun oli 45%.

Seuraavaksi Isku kohtaa huomenna sunnuntaina Kokkolan Tiikerit Pyynikillä klo 17.00. Ottelu on molemmille joukkueille tärkeä, sillä sekä Isku että Tiikerit kamppailevat viimeisestä pudotuspelipaikasta ja sarjatilanne on tasainen. Isku on sarjassa yhdeksäntenä kahdeksalla pisteellä ja Tiikerit sijalla 11. kuudella pisteellä, Isku tosin kaksi ottelua vähemmän pelanneena.

Tiikerit pelasi Iskun tavoin lauantaina, ja voitti omassa ottelussaan myös viimeisestä pudotuspelipaikasta kamppailevan Akaa Volleyn erin 3-2.

 

Parhaiden pelaajien kommentit:

Jan Helenius, LEKA:
Olimme tänään heti alusta asti valmiita. Toinen ja kolmas erä karkasivat aika alussa meille, ja pystyimme hoitamaan ne loppuun asti.

Mika Mäntylä, Isku: Oli hetkiä, jolloin peli näytti hyvältä, mutta kokonaisuudessaan aika huono peli. Leka oli jokaisella osa-alueella tänään hyvä ja meitä edellä. Kovaa torjuntaa vastaa jouduttiin hyökkäämään ja jos torjunnasta päästiin läpi, niin sen Leka puolusti. Kolmas erä oli melkoinen floppi, ja se pitää vaan unohtaa nopiaan ja keskittyä seuraavaan peliin.

Valmentajien kommentit:

Oskar Muurinen, Isku:
Ensimmäisessä erässä tuli hyviä puolustuspalloja, mutta meillä ei sitten riittänyt paukut niissä puolustuksen jälkeisissä paikoissa. Meidän täytyy tehdä jotain sille, ettei peli luhistuisi kolmannen erän alussa, vaikka kaksi erää olisi tullut takkiin ennakolta kovempaa joukkuetta vastaan. Jokainen jätkä saa katsoa pikkuisen peiliin ja skarpata, allekirjoittanut mukaan lukien. Jokaisen pitää ottaa itseään niskasta kiinni ja tapella pikkuisen kovempaa. Huomenna on kova peli meille, se on tärkeä niin meille kuin Tiikereille.

Jukka Tuovinen, LEKA:
Eilinen tappio näkyi positiivisesti tämän päivän pelaamisessa. Tänä päivänä pelasimme joka osa-alueella yhden tasapainoisimmista peleistä tällä kaudella. Söimme Iskun eväät torjunta- ja puolustuspelaamisella. Puolustuspaikat löytyivät hyvin ja siihen yhdistettynä vielä jatkopallohyökkääminen, joka oli murhaavan tehokasta tänään. Oli ilo olla kentän laidalla ja katsoa poikien pelaamista.

Parhaat pelaajat: Mika Mäntylä, Isku ja Jan Helenius, LEKA Volley

LähiTapiola -pisteet:
3 Samuli Kaislasalo, LEKA
2 Akseli Lankinen, LEKA
1 Jukka Lehtonen, LEKA

Parhaat pisteidentekijät:
Isku: Mika Mäntylä 12/+3, Tomi Mutka 11/+5, Matti Hietanen 8/+1
LEKA Volley: Samuli Kaislasalo 19/+15, Jan Helenius 10/+7, Redi Koci 10/+7

Hyökkäys: 42% vs. 59 % (Isku-LEKA)
Vastaanotto:
60% vs. 45%
Torjunnat:
1 vs. 7
Ässät: 1 vs. 4

Otteluisäntänä Tekniplast Oy

Tilastot: http://lml-web.dataproject.com/MatchStatistics.aspx?mID=1029&ID=31&CID=0&PID=0 [/vc_column_text][vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=4HiuncJt0DA”][/vc_column][/vc_row]