Niinivaara ja Korhonen ykkössarjasta Iskun liigajoukkueeseen

26/07/2017

[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Isku on solminut pelaajasopimukset viime kaudella Iskun ykkössarjajoukkueessa pelanneiden Nuutti Niinivaaran ja Paavo Korhosen kanssa. 19-vuotias Niinivaara on keskitorjuja ja 22-vuotias Korhonen yleispelaaja.

Nuutti Niinivaara pelasi ensimmäiset liigaottelunsa viime kaudella Iskussa. Sitä edellisellä kaudella Keimolan Kaiun kasvatti oli mukana Korson Vedon liigajoukkueen kokoonpanossa. Polvivamman vuoksi viime kausi oli rikkonainen, ja liigapelit jäivät syyskauteen.

– Odotan, että pääsen näyttämään mitä osaan ja pelaamaan ehjän kauden ilman loukkaantumisia. Tavoitteenani on mennä lentopalloilijana niin pitkälle kuin rahkeet riittävät, ottaa kaikki itsestä irti, Niinivaara sanoo.

– Vahvuutenani on hyökkäys ja syöttö, torjuntapeli vaatii vielä kehittämistä. Pelaajana tuon ääntä kentälle, ja tuuletan kun tulee piste.

Niinivaara pelasi ensimmäisen liigaottelunsa lokakuussa VaLePaa vastaan, ja hieno tunnelma täydessä hallissa jäi erityisen hyvin mieleen. Myös pelin tempo oli kovempi kuin ykkössarjassa.

Paavo Korhosella on vielä uran ensimmäinen liigapeli edessä. Euran Raikussa ja Loimaan Jankossa juniorivuotensa pelannut Korhonen liittyi Iskun 1-sarjajoukkueen vahvuuteen viime lokakuussa. Edellinen kausi oli jäänyt väliin opiskelujen takia.

– Kevätkaudella pääsin pelaamaan ensimmäiset kunnon pelit ykkössarjassa, ja jäi hyvä maku, kun pääsin pitkästä aikaa pelaamaan. Keväämmällä sain jo enemmän vastuutakin. Haluaisin päästä näyttämään taitojani liigaan, ja odotan innoissani alkavaa kautta. Korhonen sanoo.

–  Tavoitteenani on kehittyä pelaajana niin, että sekä hyökkäys että vastaanotto toimivat. Tällä hetkellä hyökkäyspeli on vahvuuteni. Pelaajana olen muuten hiljaisempi, ja tuon henkeä porukkaan enemmän puhumalla pallojen välissä.

Lentopallon ohessa Nuutti Niinivaara opiskelee viimeistä vuotta lukiossa ja Paavo Korhonen aloittaa kolmannen vuoden opinnot TAMKissa rakennusinsinööriksi. Molemmat ovat tehneet Iskun kanssa vuoden sopimuksen (1+1).

Iskulla ei ole enää ensi kaudella joukkuetta ykkössarjassa, vaan viime kausi jäi toistaiseksi viimeiseksi. Isku2:n pelit päättyivät puolivälierissä liigaan noussutta Akaa Volleyta vastaan.

Aiemmin Isku on julkistanut pelaajasopimukset yleispelaajien Matti Hietasen ja Tomi Mutkan, keskitorjuja Tatu Härkösen, hakkuri Mika Mäntylän kanssa ja passari Joel Laakson kanssa, ja uusia pelaajajulkistuksia on luvassa lähiaikoina.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”320″ img_size=”medium” onclick=”img_link_large” css_animation=”top-to-bottom”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=1T9iec3lDvs”][/vc_column][/vc_row]