Oulun Etta ja Hurrikaani-Loimaa saapuvat Iskun vieraiksi Pyynikille

08/11/2017

Rantaperkiön Isku kohtaa Mestaruusliigan sarjakakkosen Oulun Ettan isänpäivän iltana, sunnuntaina 12.11. klo 19.00 Pyynikin palloiluhallissa.

Etta on voittanut tähän mennessä kuusi ottelua ja hävinnyt vain yhden. Ensimmäinen tappio tuli joukkueen edellisestä ottelusta, kun LEKA Volley päihitti oululaiset Kuopiossa erin 3-1.

Isku pelasi edellisen kotiottelunsa lähes kuukausi sitten, ja on kohdannut sen jälkeen Mestaruusliigassa ainoastaan sarjajohtaja VaLePan vieraissa. Isku onnistui yllättämään VaLePan ensimmäisessä erässä, mutta jäi lopulta tappiolle erin 1-3. Iskun edellinen voitto on Suomen Cupin ottelusta Akaa-Volleyta vastaan, jossa Isku otti puolivälieräpaikan.

– Etta on saanut oman pelinsä nopeasti kuosiin, ja tuolla pelillä he ovat varmasti korkealla myös kauden päätteeksi. Odotan pitkiä palloralleja, sillä Etta puolustaa älyttömän hyvin. Heillä on nuoret, fiksut laiturit, jotka eivät häviä tyhmiä palloja, ja hakkuri Joonas Jokela on mennyt viime kaudesta vielä eteenpäin. Hänet meidän täytyy pysäyttää, Iskun valmentaja Oskar Muurinen ennakoi.

Iskun kokoonpanossa nähdään sunnuntaina myös uusi mies, kun keskitorjuja Rami Rekomaa esiintyy ensimmäistä kertaa joukkueessa. Rekomaa siirtyi syyskaudeksi Iskuun lainasopimuksella VaLePasta, kun Iskun Nuutti Niinivaara loukkaantui. Rekomaa pelasi viime kaudella Akaa-Volleyssa 1-sarjaa, ja teki jo silloin valmentaja Oskar Muuriseen vaikutuksen.

– Rekomaa on ollut VaLePassa pienellä roolilla, mutta viime kauden perusteella on lupa odottaa, että hän täyttää liigasaappaat, Muurinen uskoi.

Ettalla on edessään kahden ottelun viikonloppu, sillä ennen Tampereelle tuloaan se kohtaa lauantaina vieraissa Akaa-Volleyn.

Kiinnostavia lukuja:
Voitot-tappiot: 1-5 vs. 6-1 (Isku vs. Etta)
Hyökkäysprosentti: 43% vs. 48%
Ässät/erä: 1,1 vs. 1,9
Torjuntapisteet/erä: 1,7 vs. 2,5
Joukkueiden keski-ikä: 23v. vs. 23,6 v.

Seuraa: 19-vuotias Joonas Jokela pelaa toista kauttaan Ettan hakkurina. Alkukauden kolmanneksi paras pistemies on tehnyt keskimäärin 5 pistettä per erä. Iskussa debytoiva 21-vuotias Rami Rekomaa pelasi kovilla tehoilla viime kevään liigakarsinnoissa, mutta ei ole vielä päässyt näyttämään kunnolla taitojaan Mestaruusliigassa.

Ottelu: Rantaperkiön Isku vs. Lentopalloseura Etta, Oulu
Aika: sunnuntai 12.11.2017 klo 19.00
Paikka: Pyynikin palloiluhalli, Ammattikoulunkatu 20, Tampere
Ennakkoliput

Muuta: Ottelu tulee suorana Ruutu+ -palvelusta

Seuraava kova vieras: Hurrikaani-Loimaa

Vain pari päivää edellisen kotiottelun jälkeen Isku kohtaa toisen joukkueen sarjakärjen tuntumasta, kun Hurrikaani-Loimaa saapuu Pyynikille tiistaina 14.11. klo 18.30.

Hurrikaani on sarjassa neljäntenä, ja on hävinnyt toistaiseksi ainoastaan VaLePalle, Sammolle ja LEKA Volleylle. Edellisessä ottelussaan Hurrikaani kärsi kotitappion Sampoa vastaan. Ennen Isku-ottelua loimaalaiset kohtaavat vielä Raision Loimun lauantaina kotonaan.

– Hurrikaanin alkukausi on ollut vähän hakemista loukkaantumisten takia, ja myös passari vaihtui kauden alussa. Hurrikaanilla on tulivoimaiset aussilaiturit, ja he rakentavat peliä kovan syötön ja torjunnan varaan, Iskun päävalmentaja Oskar Muurinen arvioi.

Hurrikaanin serbialaispassari Maksim Buculjevic saapui Loimaalle vasta kauden jo alettua. Buculjevic pelasi Serbian EM-pronssijoukkueessa viime kesänä, joten meriittejä mieheltä löytyy.

Lokakuun tähdistökentälliseen valittiin peräti kaksi Hurrikaani-pelaajaa, yleispelaaja Thomas Douglas-Powell ja keskitorjuja Matti Oivanen. Lisäksi loimaalaisjoukkueessa pelaa myös tamperelaisille tuttuja miehiä, sillä yleispelaajat Tapio Toiviainen ja Kasimir Vuorinen siirtyivät viime kauden päätteeksi Iskusta Hurrikaaniin. Myös Petteri Friberg on pelannut aiemmin Iskussa.

– Ennakkoasetelmat ovat molemmissa otteluissa (Etta ja Hurrikaani) vastustajan suuntaan. Meillä ei ole paineita, vaan pääsemme nauttimaan ja hakemaan peliin tasaisuutta. VaLePa oli meille hyvä tasonmittari edellisessä liigapelissä, mitään sen ihmeellisempää ei varmasti ole tulossa vastaan, vaan kaikki on mahdollista, valmentaja Oskar Muurinen sanoi.

Kiinnostavia lukuja:
Voitot-tappiot: 1-5 vs. 6-3 (Isku vs. Hurrikaani)
Hyökkäysprosentti: 43% vs. 49%
Ässät/erä: 1,1 vs. 2,2
Torjuntapisteet/erä: 1,7 vs. 2,2
Joukkueiden keski-ikä: 23v. vs. 25 v.

Seuraa: Alkukauden viiden kovimman syöttäjän joukkoon mahtuu peräti kolme loimaalaispeluria: Matti Oivanen (21 ässää), Antti Ropponen (16)  ja Thomas Douglas-Powell (14). Miten tulituksessa selviää Iskun paras vastaanottaja, liigan liberotilaston kolmonen, Tommi Roininen?

Ottelu: Rantaperkiön Isku vs. Hurrikaani-Loimaa
Aika: tiistai 14.11.2017 klo 18.30
Paikka: Pyynikin palloiluhalli, Ammattikoulunkatu 20, Tampere
Ennakkoliput