Palkinto karkasi hyökkäysvirheisiin Oulussa

02/01/2018

[vc_row 0=””][vc_column width=”3/4″][vc_column_text 0=””]Isku jäi ilman palkintoa Ettaa vastaan Oulussa, kun kolmannen erän loppu karkasi käsistä. Vuoden ensimmäisessä pelissä oli paljon hyvää, mutta hyökkäysvirheet ratkaisivat ottelun Ettalle erälukemin 3-1 (25-23, 26-28, 25-20, 25-19).

­- Ihan hyvää lentopalloa kolme erää. Harmittaa ettei saatu siitä palkintoa, kun kolmannen erän loppu karkasi käsistä. Syöttö oli tänään ok, samoin torjunta- ja puolustuspeli, mutta hyökkäyskontrolli karkasi liikaa, Iskun valmentaja Oskar Muurinen arvioi.

Ensimmäisessä erässä Etta eteni suurimman osan aikaa parin pisteen johdossa. Isku nousi tasalukemiin vielä tilanteessa 23-23, mutta sitten kotijoukkue vei kaksi viimeistä pistettä ja ensimmäisen erävoiton.

Toisessa erässä Etta meni nopeasti 7-2 -johtoon, mutta Isku ei lannistunut, vaan nousi tasoihin. Ensimmäisen erän tavoin kotijoukkue sai ensimmäisen eräpallon lukemissa 24-23, mutta tällä kertaa Isku selvitti tilanteen. Isku onnistui selvittämään vielä toisenkin eräpallon, ja Matti Hietanen hyökkäsi Iskulle lopulta erävoiton pistein 26-28.

Kolmas erä eteni tasaisena aina tilanteeseen 16-16 asti. Sen jälkeen Ettan Markus Väisänen syötti kaksi perättäistä ässää, ja Isku puolestaan sortui useampaan peräkkäiseen hyökkäysvirheeseen. Etta karkasi kuuden pisteen etumatkalle, eikä Isku onnistunut enää kirimään sitä kiinni.

Neljännen erän alussa Iskun hyökkäys oli yhä vaikeuksissa, ja Etta pääsi karkaamaan Iskun hyökkäysvirheiden ansiosta. Vaikka virheiden määrä väheni erän alun jälkeen, Etta pystyi säilyttämään johtoasemansa ja eteni erä- ja otteluvoittoon.

– Kolmannessa erässä tuli yksi huono pallo, joka vaikutti henkisesti peliin. Sen jälkeen tulivat Väisäsen ässät ja meidän hyökkäysvirheet. Kolmannen erän loppu saattoi jäädä vähän takaraivoon, ja neljännessä erässä virhekontrolli karkasi kokonaan. Pelissä oli kuitenkin tänään hyviäkin juttuja, eikä päätä tarvitse työntää pensaaseen, Muurinen sanoi.

Hyviin asioihin kuului myös Nico Nurmesniemen paluu kokoonpanoon loukkaantumisen jälkeen. Nurmesniemi on toipunut peukalovammasta, ja tuo kaivattua leveyttä Iskun vaihtopenkille.

Seuraavaksi Isku jatkaa matkaa Rovaniemelle, ja kohtaa Team Lakkapään huomenna keskiviikkonna klo 18.30. Ottelu tulee myös suorana Ruutu+ -kanavalta.

– Katsotaan millaista käärmekeittoa saamme keiteltyä yön aikana, kun pääsemme Järvenpään Markon (kakkosvalmentaja) kanssa katsomaan videoita. Edelleenkin isoimmat asiat ovat oman pelin parantamisessa, mutta eiköhän tässä jonkinlaista käärmekeittoakin keksitä vastustajan pään menoksi, valmentaja Muurinen lupaili.

Parhaat pisteidentekijät:
Etta: Joonas Jokela 26/+17, Eetu Pennanen 20/+13, Ville Kaksonen 6/+3
Isku: Matti Hietanen 24/+7, Mika Mäntylä 18/+7, Tomi Mutka 12/+7

Hyökkäys: 43% vs. 41 % (Etta-Isku)
Vastaanotto:
63% vs. 58%
Torjunnat:
4 vs. 7
Ässät: 6 vs. 3

Tilastot: http://lml-web.dataproject.com/MatchStatistics.aspx?mID=1076&ID=31&CID=0&PID=0[/vc_column_text][vc_video link=”https://www.facebook.com/ettavolley/videos/1664111706943625/” css=”.vc_custom_1514966983830{margin-top: 0px !important;}”][/vc_column][/vc_row]