Perinteikkäät Isku ja Loimu kohtaavat Pyynikillä

04/10/2017

[vc_row 0=””][vc_column][vc_column_text 0=””]Lentopallon Mestaruusliigan perinteikkäimmät joukkueet ovat vastakkain Pyynikillä, kun 43 kautta liigassa pelannut Rantaperkiön Isku saa vastaansa 40 kautta pelanneen Raision Loimun sunnuntaina 8.10. klo 17.00.

Isku aloitti kauden voittoisasti kaatamalla kotonaan Akaa-Volleyn suoraan 3-0, mutta vieraskentällä joukkue kärsi tappion kuopiolaista LEKA Volleyta vastaan. Vierastappion jälkeen Iskulla on ollut viikko aikaa valmistautua Loimua vastaan.

Kotiavauksessa Iskun pisterohmu oli hakkuri Einari Koivisto (16/+13), joka pelasi loisto-ottelun. Kuopiossa eniten pisteitä takoi välillä hakkurinkin paikalla pelannut kapteeni Matti Hietanen (11/+8).

Libero Tommi Roininen nosti molemmissa otteluissa aloituksia hyvällä prosentilla, ja vastaanotto tulee varmasti olemaan tärkeässä roolissa myös sunnuntaina Pyynikillä. Roininen on liigaotteluiden määrässä Iskun kokenein pelaaja, ja sunnuntain ottelu on peräti miehen 300. ottelu pääsarjatasolla.

Raision Loimu on aloittanut kautensa kolmella tappiolla, eikä sillä ole vielä yhtään erävoittoa tilillään. Tappiot ovat tulleet kovia joukkueita, LEKA Volleyta, Vammalan Lentopalloa ja Hurrikaani-Loimaata, vastaan. Viime kausi oli Loimulle pettymys, ja joukkue joutui karsimaan liigapaikastaan. Tälle kaudelle joukkue uudistui, ja valmentajaksi tuli belgialainen Christophe Achten.

Isku kohtasi Loimun harjoitusottelussa ennen kauden alkua, joten päävalmentaja Oskar Muurisella on kohtuullisen hyvä käsitys siitä, millainen joukkue on vastassa.

– Loimulla on hyvät keskitorjujat. Hyvän vastaanoton jälkeen he pystyvät hyökkäämään monipuolisesti. Syöttö tulee olemaan isossa roolissa, saammeko Loimun vastaanoton rikki vai emme, Iskun päävalmentaja Oskar Muurinen ennakoi.

Joukkueen keskitorjujina pelaavat Tren O’Dea, Tuomas Koppanen ja Karri Sihvonen, joista O´Dea ja Koppanen ovat saaneet eniten peliaikaa. Loimun paras pistemies ensimmäisissä otteluissa on ollut surinamelaishakkuri Gino Naarden. Taustatukea on antanut varsinkin Ossi Rumpunen, joka pelaa toistaiseksi ottelukohtaisella sopimuksella Loimussa.

Kiinnostavia lukuja:
Voitot-tappiot: 1-1 (Isku) vs. 0-3 (Loimu)
Hyökkäysprosentti: 45% vs. 40%
Ässät/erä: 1,5 vs. 1,4
Torjuntapisteet/erä: 2,0 vs. 1,7
Joukkueiden keski-ikä: 23v. vs. 23,4

Seuraa: Iskun libero Tommi Roininen pelaa 300. liigaottelunsa. Loimun kokenein on Ossi Rumpunen (305 liigaottelua), joka kalastelee yhä paikkaa ulkomaan kentiltä tälle kaudelle.

Ottelu: Rantaperkiön Isku vs. Raision Loimu
Aika: su 8.10.2017 klo 17.00
Paikka: Pyynikin palloiluhalli, Ammattikoulunkatu 20, Tampere

Lippujen hinnat ovelta ovat 14/9€.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]