Pirkanmaalaisjoukkueet Isku ja Akaa kohtaavat liiga-avauksessa

24/09/2017

[vc_row 0=””][vc_column][vc_column_text 0=””]Tamperelainen Rantaperkiön Isku kohtaa lentopallon Mestaruusliigakauden avauksessa Pyynikin palloiluhallissa toisen pirkanmaalaisjoukkueen, sarjanousija Akaa-Volleyn. Akaa Volley aloittaa seurahistoriansa ensimmäisen liigakauden, ja on koonnut lupaavan joukkueen. Iskun uudistunut joukkue on yhdistelmä nuoria pelaajia ja kokemusta.

Molempien joukkueiden päävalmentajille, Iskun Oskar Muuriselle ja Akaa-Volleyn Lauri Tihiselle, tiistain ottelu on ensimmäinen liigassa päävalmentajana. Pelaajina molemmilla on kokemusta liigaotteluista. Myös useille joukkueiden pelaajille ottelu on ensimmäinen pääsarjatasolla.

– Pitkä odotus päättyy tiistaina. Olemme niin pitkälle valmiita kuin voi olla, kaikki on tehty mikä on voitu, Iskun valmentaja Oskar Muurinen sanoo.

Iskun joukkue on uudistunut paljon viime kaudesta, mutta ainoastaan passarit Joel Laakso ja Mauri Kurppa eivät ole aiemmin kantaneet Iskun paitaa. Muut ovat pelanneet seurassa joko aiempina vuosina tai nousseet liigajoukkueeseen Iskun 1-sarjajoukkueesta.

Iskun ykköstähti on joukkueen kapteeni, ulkomaan vuosien jälkeen Tampereelle palannut Matti Hietanen. Viime kaudella Hurrikaanissa pelannut yleispelaaja Tomi Mutka palasi joukkueeseen neljän vuoden tauon jälkeen. Hakkuri Mika Mäntylä, keskitorjuja Tatu Härkönen, libero Niko Lintula ja keväällä paluun tehnyt Tommi Roininen jatkavat viime kauden liigajoukkueesta.

Isku lähtee kauteen täysin kotimaisin voimin, kun taas Akaa-Volleylla on kaksi ulkomaalaisvahvistusta.

– Akaa on tuttu joukkue, olemme pelanneet pari harjoitusottelua heitä vastaan. Sen jälkeen joukkueeseen on vielä tullut kaksi yhdysvaltalaispelaajaa. Paperilla heillä on kova joukkue ja sinne voikin asetella ensimmäisessä pelissä ennakkosuosikin viittaa. Harjoituspelit olivat tasaisia, mutta akaalaiset pitivät ehkä niissä vielä vahvuuksiaan salassa, valmentaja Muurinen arvioi.

Akaa-Volleylla on useita pelaajia, joille alkava liigakausi on uran ensimmäinen. Toisaalta monelta pelurilta löytyykin liigakokemusta useilta kausilta. Kokeneita pelimiehiä joukkueessa ovat passari Ossi Heino, yleispelaajat Joni Mikkonen ja Antti Poikela, keskitorjuja Teemu Koivunen ja hakkuri Dmitri Borichev. Lisäksi Akaa värväsi aivan kauden kynnyksellä kaksi yhdysvaltalaispelaajaa, keskitorjuja Scott Siwickin ja hakkuri Ryan Steven Matherin.

– Toivottavasti ottelussa on paljon ihmisiä ja mekkalaa. Uskon, että tulossa on lämminhenkinen peli. Kauden ensimmäinen ottelu kihelmöi kaikkia ja voi vähän jännittääkin, mutta tunnetta ei varmasti tule puuttumaan, valmentaja Oskar Muurinen uskoo.

Kiinnostavia lukuja:
Eniten liigakokemusta joukkueiden pelaajista on Tommi Roinisella (10 kautta), Tomi Mutkalla (9), Joni Mikkosella (7), Matti Hietasella (6) ja Antti Poikelalla (6).
Kolme Akaa Volleyn pelaajaa on pelannut myös useita kausia Iskun paidassa: Ossi Heino (4 kautta Iskussa), Joni Mikkonen (3) ja Teemu Koivunen (3).
Joukkueiden pelaajilla liigakausia yhteensä: 43 (Isku) – 26 (Akaa Volley)
Pelaajat joilla ei vielä yhtään liigaottelua: 8 (Akaa) – 3 (Isku)
Joukkueiden keski-ikä: 27,4 (Akaa) – 23 (Isku)

Ottelu: Rantaperkiön Isku vs. Akaa-Volley
Aika: ti 26.9.2017 klo 18.30
Paikka: Pyynikin palloiluhalli, Ammattikoulunkatu 20, Tampere

Lippujen hinnat ovelta ovat 14/9€.[/vc_column_text][vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=90FlxPVUq5U”][/vc_column][/vc_row]