Sampo hyökkäsi Iskun nurin

27/12/2017

[vc_row 0=””][vc_column width=”1/4″][vc_single_image image=”1222″ img_size=”large” onclick=”link_image” css_animation=”top-to-bottom”][vc_single_image image=”1221″ img_size=”large” onclick=”link_image” css_animation=”top-to-bottom”][vc_single_image image=”1219″ img_size=”large” onclick=”link_image” css_animation=”top-to-bottom”][vc_single_image image=”1218″ img_size=”large” onclick=”link_image” css_animation=”top-to-bottom”][vc_single_image image=”1220″ img_size=”large” onclick=”link_image” css_animation=”top-to-bottom”][vc_single_image image=”1217″ img_size=”large” onclick=”link_image” css_animation=”top-to-bottom”][vc_column_text]Kuvat: jyrikivimaki.com[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”3/4″][vc_column_text 0=””]Sampo jyräsi Iskun tehokkaalla hyökkäyspelillä ja otti vierasvoiton suoraan erin 0-3 (18-25, 17-25, 16-25).

Sarjakolmonen Sampo palasi joulutauolta tehokkaana Iskun kimppuun, eikä kotijoukkue saanut käännettyä joulukuun tappioputkeaan. Sampo sai nostettua Iskun syötöt hyvin, ja pääsi hyökkäämään peräti 69 % teholla. Iskun  tehot jäivät alhaisemmiksi, ja hyökkäysvirheitä kertyi enemmän.

Isku pysyi aivan Sammon kintereillä erien alkupuoliskot, mutta sitten vieraat karkasivat useamman pisteen pisteputkilla. Uutta virettä haettiin hakkurin vaihdoksella, kun Einari Koivisto tuli toisen erän lopulla Mika Mäntylän tilalle, mutta tällä kertaa Koivisto ei onnistunut sytyttämään joukkuetta.

Avauskentällisessä nähtiin ensimmäistä kertaa Pyynikillä tällä kaudella keskitorjuja Sten Kruuda (tehot 4/+4). Kruuda tuli auttamaan Iskua farmijoukkue Lempäälän Kisasta, ja pelasi myös edellisessä vierasottelussa Vantaalla. Kruuda pelasi Iskussa vuosina 2011-2014.

Isku on voittanut edellisen ottelunsa joulukuun alussa, ja sen jälkeen on tullut neljän ottelun tappioputki. Heti ensi vuoden alussa Isku lähtee hakemaan tappioputken katkaisua pohjoisen kierrokselta. Isku kohtaa ensin Ettan Oulussa tiistaina 2.1. ja  sitten Team Lakkapään Rovaniemellä keskiviikkona 3.1.

Parhaiden pelaajien kommentit:

Tatu Härkönen, Isku:
Henkisestä puolesta on meillä kiinni. Lannistumme liian helposti ja kaveri pääsee painamaan pitkiä syöttöputkia, liikaa vuoristorataa. Sampo oli hyvä syöttö- ja vastaanottopelissä, ja me hävisimme molemmissa ihan täysin. Hyökkäyspeli on helppoa, kun syötöt ovat kupissa.

Aleksi Mutka, Sampo:
Jännittää vähän enemmän tulla tänne pelaamaan, kun on paljon tuttuja katsomassa ja haluaa onnistua täällä. Mulla oli aika vähissä suoritukset pari erää ja sitten Isku yritti hakea ässää. Oma peli oli ok, joukkueen peli loistavaa.

Valmentajien kommentit:

Oskar Muurinen, Isku:
Sampo vei hyökkäyspelin hyvän vastaanottonsa turvin. Hävisimme tänään syöttö-vastaanottopelin. Isoimmat ongelmat ovat omassa pelaamisessa ja omassa tekemisessä. Allekirjoittanut saa katsoa peiliin, kuten myös pelaajat. Treenisalin puolella täytyy tehdä muutos. Toinen joukkue pelasi ehjän pelin ja toinen hakee edelleen tasapainoista pelaamista, siinä on ero.

Timo Tolvanen, Sampo:
Muutaman päivän tauon jälkeen ei aina tiedä miten peli pyörähtää käyntiin, mutta se on molemmille sama. Taukoja pitäisi varmaan olla enemmänkin, jos sen jälkeen on näin vahvaa peliä. En ole tuollaista hyökkäyspeliä nähnyt, kyllä me hyökkäämällä jyrättiin. Kyllä vastustaja saa itsensä näyttämään heikolta, kun on tuollainen hyökkäys. Tämä oli meiltä kauden ehjintä peliä, homma pyöri nätisti, eikä tarvinnut stressata. Hyvä mieli jäi tästä pelistä.

Parhaat pelaajat: Tatu Härkönen, Isku ja Aleksi Mutka, Sampo

LähiTapiola -pisteet:
3 Andrus Raadik, Sampo
2 Enderwin Herrera, Sampo
1 Matti Hietanen, Isku

Parhaat pisteidentekijät:
Isku:
Matti Hietanen 11/+3, Tatu Härkönen 7/+5, Einari Koivisto 7/-1
Sampo: Andrus Raadik 17/+15, Eetu Häyrinen 13/+9, Enderwin Herrera 10/+7

Hyökkäys: 41 % vs. 69 % (Isku-Sampo)
Vastaanotto:
55 % vs. 67 %
Torjunnat:
2 vs. 5
Ässät: 3 vs. 4

Tilastot: http://lml-web.dataproject.com/MatchStatistics.aspx?mID=1071&ID=31&CID=0&PID=0

[/vc_column_text][vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=vARMTVF-jBI”][/vc_column][/vc_row]