Superliigajoukkue Yaroslavich oli liian kova perjantaina

18/08/2017

Hyvä peliesityskään ei riittänyt tuomaan Iskulle voittoa Venäjän Superliigajoukkue Yaroslavich Yaroslavlista kansainvälisessä Platonovin muistoturnauksessa Pietarissa.

Venäläisjoukkue oli perjantain ottelussa parempi erälukemin 3-1 (23-25, 25-22, 25-15, 25-20). Seuraavaksi Isku pelaa lauantain sijoitusottelussa sijoista 5.-6. Vastustajana ottelussa on kivikova Venäjän Superliigajoukkue Dynamo-LO.

Isku väänsi ensimmäisen erän puolustuksen ja varmistuksen kautta itselleen, ja toinenkin erä oli tasaväkinen aina 20 pisteeseen asti. Kolmannessa erässä Yaroslavlin syöttö tuotti Iskulle hankaluuksia, ja neljännessä Isku sai kokoonpanomuutoksilla taas otteen pelistä, mutta se ei kestänyt aivan loppuun asti. Iskun parhaana palkittiin libero Niko Lintula.

Oskar Muurinen, päävalmentaja:
– Lähellä oli taas, muutamasta pallosta kiinni. Ensimmäinen erä oli varmaan lähellä turnauksen parasta peliä, toinen ja neljäs erä oikeastaan myös hyvää. Isoja poikia vastaan hyökkäyspelissä vähän hävittiin, mutta täytyy olla leuka pystyssä tuollaisen esityksen jälkeen.

Matti Hietanen, yleispelaaja:
– Kaksi erää ihan hyvää peliä, sen jälkeen loppui ehkä vähän bensa kesken. Mutta sinänsä ihan odotettavaa tässä vaiheessa, kun ollaan vielä alkutaipaleella. Ihan hyvä vääntö, kova porukka oli vastassa.

Niko Lintula, libero:
– Vastustaja oli kova, isoja poikia, ei mitenkään hirveän teknisiä, mutta osasivat pelata. Eka erä oli hyvää tekemistä ja myös toisen erän loppuun. Kolmannessa paketti vähän hajosi, ja neljännessä vaihtui aika paljon pelaajia, mutta pysyi silti ihan hyvin kasassa peli. Ei ollenkaan huono, paras peli mitä ollaan täällä nyt pelattu, Lintula sanoi.

Iskun vastustaja turnauksen päätösotteluun tulee lohkosta, jossa pelaavat Zenit Pietari (Venäjä), Belogorie Belgorod (Venäjä), Stroitel Minsk (Valko-Venäjä) ja Dynamo Leningrad (Venäjä).

Turnauksen aiemmissa otteluissa Isku voitti keskiviikkona isäntäjoukkue Avtomobilistin erin 3-2 ja hävisi torstaina MGTU Moskovalle erin 1-3.

Parhaat pisteidentekijät:
Matti Hietanen 16/+1
Tatu Härkönen 10/+5
Tomi Mutka 8/+2

Hyökkäys: 37% vs. 33 (Yaroslav-Isku)
Vastaanotto: 61% vs. 56%
Torjunnat: 13 vs. 11

Iskun joukkue Platonovin turnauksessa:
Pelaajat: Matti Hietanen (yp.), Tomi Mutka (yp.), Paavo Korhonen (yp.), Ilari Toimela (yp.), Nico Nurmesniemi (yp.), Tatu Härkönen (kt.), Nuutti Niinivaara (kt.), Mika Mäntylä (h.), Einari Koivisto (h.), Niko Lintula (l.), Joel Laakso (p.) seka joukkuetta auttamassa turnauksessa Mauri Kurppa (p.)

Päävalmentaja Oskar Muurinen, valmentaja Marko Järvenpää, joukkueenjohtaja/huoltaja Juha Salmela, manageri Timo Kivi