Tiikerit ryösti arvokkaat pisteet Tampereelta

11/02/2018

[vc_row 0=””][vc_column width=”1/4″][vc_single_image image=”1329″ img_size=”large” onclick=”link_image” css_animation=”top-to-bottom”][vc_single_image image=”1330″ img_size=”large” onclick=”link_image” css_animation=”top-to-bottom”][vc_single_image image=”1331″ img_size=”large” onclick=”link_image” css_animation=”top-to-bottom”][vc_single_image image=”1332″ img_size=”large” onclick=”link_image” css_animation=”top-to-bottom”][vc_single_image image=”1333″ img_size=”large” onclick=”link_image” css_animation=”top-to-bottom”][vc_single_image image=”1334″ img_size=”large” onclick=”link_image” css_animation=”top-to-bottom”][vc_single_image image=”1335″ img_size=”large” onclick=”link_image” css_animation=”top-to-bottom”][vc_column_text]Kuvat: jyrikivimaki.com[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”3/4″][vc_column_text 0=””]Kokkolan Tiikerit pelasi kovalla itseluottamuksella ja jatkoi Pirkanmaan-ryöstöretkeään Tampereella. Tiikerit haki arvokkaat kolme pistettä Iskulta otteluvoitolla 1-3 (16-25, 25-19, 19-25, 19-25), kun kotijoukkueelle sattui kauden virheherkin peli. 

Tiikerit nousi voitolla neljän pisteen verran Iskun edelle, vain pisteen päähän kahdeksannella sijalla olevasta Vantaan Ducksista, joten kamppailu viimeisestä pudotuspelipaikasta ja liigakarsintojen välttämisestä jatkuu kiivaana.  

Isku oli heti ensimmäisen erän alussa vaikeuksissa hyökkäyspelinsä kanssa. Tiikerit sai useita torjuntoja, ja lisäksi kotijoukkue sortui suoriin hyökkäysvirheisiin. Erän puolenvälin jälkeen ottelu kuitenkin muuttui tiukemmaksi, vaikka se ei vielä näkynytkään pisteissä. Toisessa erässä ote vaihtui Iskulle. Hyökkäyspeli parani ja virheet jäivät vähiin. Myöskään Tiikerit ei tehnyt suoria hyökkäysvirheitä, mutta torjuntoja Isku sai napattua. Kolmannessa erässä virheiden määrä taas kasvoi, ja samalla Tiikerit paransi huomattavasti hyökkäyspeliään. Tiikerit hyökkäsi tehokkaasti paitsi laidoilta, myös keskeltä, ja puolusti palloja vastustajan kenttäpuoliskolle melkein lattianrajasta asti. Sama jatkui edelleen neljännessä erässä, jossa Isku teki hyvästä vastaanotosta huolimatta peräti yhdeksän suoraa hyökkäysvirhettä.  

Seuraavaksi Isku suuntaa vieraskiertueelle Ouluun ja Pielavedelle. Lauantaina 17.2. vastassa on Oulun Etta ja sunnuntaina 18.2. Pielaveden Sampo. Seuraava kotiottelu on tiistaina 27.2. klo 18.30 Akaa Volleyta vastaan.  

Pelaajien kommentit: 

Kalle Määttä, Tiikerit:  

Oli meiltä hyvä peli. En usko, että vastaanotto oli ihan niin huono kuin tilastoissa, meillä oli ihan hyvä nostopeli. Muutenkin oli meiltä ihan ehjä esitys, kaikki osa-alueet toimivat hyvin. Mahtavaa, että täältä saatiin kolme pistettä, kun samoista sijoituksista tapellaan. Tämä oli hyvä viikonloppu meiltä.  

Runkosarjan lopusta tulee hyvä tappelu, kun Isku, Ducks, me ja Akaa tapellaan viimeisestä pleijaripaikasta. Katsotaan miten käy, toivottavasti päästään pleijareihin.  

Mauri Kurppa, Isku:  

Virhekontrolli petti  varsinkin edellisiin peleihin verrattuna. Olemme tehneet vähän virheitä ja nyt tehtiin ne kaikki tähän päivään. Kaveri pelasi tänään hyvää puolustuspeliä ja raapi palloja melkein lattiasta peliin.  

Ylilatausta saattoi olla, vaikea sanoa. Laadullisesti teimme vähän huonoja ratkaisuja, mutta joskus pallo pomppii paremmin, joskus huonommin. Tämä oli ensimmäinen iso peli kahden paineettoman pelin jälkeen, ja ensimmäisessä erässä varsinkin oli liikaa latausta.  

Kyllä me saadaan vielä raavittua ne tarvittavat pisteet, iso vieraskiertue on vielä ensi viikonloppuna ennen seuraavaa kotipeliä. 

Valmentajien kommentit: 

Oskar Muurinen, Isku:  

Aika lailla kupletin juoni oli siinä, että hyökkäysprosentti oli 39%. Hyökkäyksen teho oli semmoinen, ettei sillä kuulukaan voittaa lentopallopeliä. Syötössä virhekontrolli vähän keuli niissä erissä missä oltiin perässä, mutta hyökkäysosastolle tämä peli kaatui, sieltä ne virheet tulivat.  

Kun päivä vaihtuu toiseen, paljon voi muuttua. Tämä oli yksi virhealttein peli tällä kaudella, että varmaan osui vain se paskin päivä muutamalla pelaajalla kohdalle.  

Edelleen meillä on nuoria pelaajia, joten balanssin löytämisen kanssa tapellaan. Vieraskiertueella pyritään paikkaamaan menetettyjä pisteitä. Vieraskiertue näyttää mikä on itseluottamuksen taso seuraavassa kotiottelussa, mutta varmasti tullaan tappelemaan pisteistä. 

Tapio Nissi, Tiikerit: 

Ilman muuta lämmittää, kun otettiin viisi pistettä kahdesta viikonlopun pelistä. Olemme pelanneet neljä peliä viikkoon ja ottaneet hyvin pisteitä. Itseluottamus huokui kentältä, jätkät pelasi huikeaa peliä. 

Ideana oli tänään, että jaetaan vastuuta, meillä on kolme peliä alla ja Fredric (Gustavsson) on hakannut varmaan kuusisataa passia, joten vastuuta on pakko jakaa. Kalle (Määttä) teki omat ratkaisunsa ja hyvä niin. Tämä taisi olla pitkään aikaan ensimmäinen kerta, kun joku muu kuin Fredric palkitaan parhaana pelaajana. Peli on parantunut ja hyvässä kuosissa tällä hetkellä, tänä viikonloppuna otettiin pitkiä askeleita.  

 

Parhaat pelaajat: Matti Hietanen, Isku ja Kalle Määttä, Tiikerit 

LähiTapiola -pisteet:
3 Kalle Määttä, Tiikerit
2 Fredric Gustavsson, Tiikerit
1 Matti Hietanen, Isku 

Parhaat pisteidentekijät:
Rantaperkiön Isku: Mika Mäntylä 21/+2, Matti Hietanen 17/+7, Ilari Toimela 8/+5
Kokkolan Tiikerit: Fredric Gustavsson 15/+4, Simon Hone 13/+13, Lauri Jylhä 11/+4 

Hyökkäys: 39% vs. 48 % (Isku-Tiikerit)
Vastaanotto: 58% vs. 43%
Torjunnat: 12 vs. 12
Ässät: 5 vs. 2 

Ottelun tilastot: http://lml-web.dataproject.com/MatchStatistics.aspx?mID=1196&ID=31&CID=0&PID=0  
 [/vc_column_text][vc_video link=”https://youtu.be/ExnMS89e3BI ” align=”center”][/vc_column][/vc_row]