Tomi Mutka palaa kotiin

16/06/2017

[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]Yleispelaaja Tomi Mutka palaa takaisin Iskuun. 26-vuotias Mutka pelasi edellisen kerran Iskussa kaudella 2012-2013, ja sen jälkeen vierähti kausi Kokkolan Tiikereissä ja kaksi kautta Hurrikaani-Loimaassa. Ensimmäisen kerran Mutka pelasi Iskussa jo kausina 2007-2009.

– Iskuun palaaminen on kuin kotiin palaisi: tuttu kaupunki, ihmiset ja ennen kaikkea tuttu organisaatio. Palaan sinne mistä olen aikoinaan lähtenyt, sillä aloitin Iskussa kymmenen vuotta sitten. Mukana on yhä samoja ihmisiä, joten tänne on helppo tulla, Mutka sanoo.

Mutkan paluu Tampereelle oli lopulta monen tekijän summa. Liiketalouden opintoja Tampereen ammattikorkeakoulussa on vuoden verran jäljellä ja Mutkan tavoitteena on saada opinnot kasaan pelaamisen ohessa. Myös oma ja puolison perhe asuu Tampereella. Uusi päävalmentaja Oskar Muurinenkin on miehelle tuttu edelliseltä Iskun-kaudelta, jolloin molemmat pelasivat joukkueessa.

– Osku on intohimoinen valmentaja, ja halukas oppimaan ja kehittymään. Hän on todella motivoitunut, se ei katso sitä minkä ikäinen on. Uskon, että Oskulla on kaikki edellytykset todella hyväksi valmentajaksi, Mutka uskoo.

Viime kaudella Mutka pelasi Mestaruusliigan finaaleissa Hurrikaanin paidassa, ja lopputuloksena oli hopeamitali. Edellisellä kaudella Mutka pelasi niin ikään välierissä ja oli voittamassa pronssia. Iskuun palaakin neljän vuoden tauon jälkeen kokeneempi ja paljon vastuuta kovassa joukkueessa saanut pelaaja.

– Olen rauhoittunut, ja myös järkeä on tullut pelillisesti lisää. Vastaanottopuolella olin jo viime kaudella johtava pelaaja Loimaalla, ohjasin ja otin paljon vastuuta, ja varmasti otan vastaanotosta paljon vastuuta myös Iskussa. Uskon, että meillä tulee olemaan lyöntivoimainen joukkue. Pyrin auttamaan omilla vahvuuksillani joukkuetta parhaani mukaan, jotta pääsemme keväällä pelaamaan mitaleista.

Kokenutta kaartia Iskun ensi kauden joukkueessa edustaa Mutkan lisäksi toinen paluumuuttaja, yleispelaaja Matti Hietanen. Muuten joukkue tulee koostumaan suurimmaksi osaksi nuorista kotimaisista pelaajista, jotka ovat paljolti samassa tilanteessa kuin Mutka aloittaessaan uransa Iskussa. Tämä ei kuitenkaan heikennä miehen uskoa joukkueen menestysmahdollisuuksiin.

– Iskussa on positiivisella tavalla hyvä pöhinä taustalla ja joukkueessa. Minulla on kovat odotukset ja täysi luotto siihen, että voimme voittaa kaikki joukkueet, jos vain saamme homman rullaamaan nätisti. Pärjääminen ei katso ikää tai palkkoja, vaan se on enemmän kiinni siitä, saako joukkueen viritettyä pelaamaan hyvin.

Tomi Mutka kertoo arvostavansa sitä työtä mitä Iskussa on tehty nuorten pelaajien kanssa vuosien varrella. Hän on itse siitä hyvä esimerkki.

– Arvostan sitä, miten minun kanssani tehtiin töitä, kun tulin Iskuun, ja miten työ nuorien pelaajien kanssa on jatkunut sen jälkeen. Jussi Heino, Pasi Palonen ja Kiven klaani ovat tehneet hyvää duunia Iskussa, ja pelaajia on edennyt täältä maajoukkueeseen ja ammattilaisiksi ulkomaille. Nostan myös hattua Kari Kalliolle ja muille taustajoukoille, jotka viime kauden jälkeen vielä päättivät lähteä mukaan ja lähtivät mukaan täysillä, Mutka sanoo.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”341″][/vc_column][/vc_row]