Tommi Roininen jatkaa Iskussa, Luostarinen hakee peliaikaa ykkösestä

10/08/2017

Kasimir Luostarinen
Tommi Roininen

Viime keväänä paluun liigakentille tehnyt Tommi Roininen jatkaa Iskussa myös tulevalla kaudella. Samoin Iskun

kanssa on tehnyt sopimuksen passari Kasimir Luostarinen, joka hakee peliaikaa Lempäälän Kisan ykkössarjajoukkueesta farmisopimuksella.

 

Tommi Roininen palasi Iskuun viime keväänä kolmen ja puolen vuoden tauon jälkeen. Roininen siirtyi lainasopimuksella Lempäälän Kisasta Iskuun tammikuussa, ja ehti pelata liberona 11 liigaottelua. Alun perin Roinisen aikomuksena oli palata ensi kaudeksi takaisin LeKin ykkössarjajoukkueeseen, mutta halu kehittyä ja tavoitella kansallisen tason kärkeä sai mielen muuttumaan.

– Osku (valmentaja Muurinen) kyseli, ja ensin ajattelin, ettei tässä kai enää. Mietittiin asiaa kuitenkin kotona ja tehtiin alustavia suunnitelmia, ja lopulta se tuntuikin hyvältä idealta. Kun vielä kelpaa ja pystyy, niin mikä sen hienompi mahdollisuus, kuin oman seuran kanssa tosissaan lähteä vielä yrittämään, Tommi Roininen sanoo.

– Ratkaisuuni vaikutti myös, että LeKissä oltiin myötämielisiä. Sieltä sanottiin, että anna mennä vaan, jos vielä on intoa.

Roinisen paluuseen liigakentille vaikutti myös kuntoutuminen pahasta polvivammasta. Roininen loukkaantui ykkössarjaottelussa syksyllä 2014, ja vamma vaati peräti kaksi leikkausta.

– Polvi on nyt kunnossa, ja pystyn treenaamaan täysipainoisesti. Viime kauden loppu teki myös polvelle hyvää, sillä polvi vahvistui vielä harjoittelusta. Ortopedi Petri Sillanpää leikkasi polven kahdesti, hänelle siitä julkinen kiitos, Roininen sanoo.

33-vuotias Roininen on pelannut urallaan 308 liigaottelua ja 11 A-maaottelua. Iskussa hän ehti pelata seitsemän kautta vuosina 2003-2013, ja voittaa kerran Suomen mestaruuden, kahdesti pronssia ja kerran Suomen Cup -mestaruuden.

– Viime keväänä huomasin, että kun tekee tavoitteellisesti hommia, on mahdollista kehittyä ja päästä eteenpäin, vaikka ikää on tullut enemmän. Se vahvisti päätöstä lähteä liigaan. Nyt voi kauden verran tehdä töitä, että pääsisi kansalliselle tasolle niin pelaajana kuin joukkueena, Roininen sanoo.

Roininen on pelannut niin yleispelaajan kuin liberonkin paikalla, eikä tulevalle kaudelle kaavailtu rooli ole vielä täysin selvä. Roininen itse on valmis pelaamaan millä pelipaikalla tarvitaan.

– Haluan kehittyä lentopalloilijana ja joukkueen jäsenenä, jotta voisin olla hyödyksi joukkueelle. Haluaisin olla oleellinen osa palapeliä. Olen sitoutunut työntekoon, kuten koko joukkue. Koen, että haluan näyttää tunteita kentällä, tsemppaan, mutta myös vaadin. Se on selkärangasta tuleva rooli, joka yleisöllekin usein näkyy, Roininen kuvailee.

Lentopallon lisäksi Roininen työskentelee matematiikan ja tietotekniikan aineenopettajana Kangasalan Pikkolan yläkoulussa. Hän on tehnyt Iskun kanssa vuoden sopimuksen.

 

Luostariselle peliaikaa Lempäälästä

Passari Kasimir Luostarinen pelasi viime kaudella ykkössarjaa Iskun kakkosjoukkueessa ja teki myös debyyttinsä liigajoukkueessa. Hän pelasi neljässä liigaottelussa ja Suomen Cupin otteluissa. Tällä hetkellä Luostarinen on armeijassa, ja pelaa tulevalla kaudella farmisopimuksella Lempäälän Kisassa.

– Viime kausi oli ensimmäiseni Iskussa, ja tykästyin seuraan ja organisaatioon. Valmentajan kanssa päädyttiin kuitenkin siihen, että armeijavuotena saan enemmän vastuuta ykkösessä. Viime kaudella sain hyvin vastuuta 1-sarjassa ja tuntui, että kehityin. Pääsin myös kokeilemaan liigakentille, ja näin mitä se vaati, Luostarinen sanoo.

19-vuotias Luostarinen on Nurmon Jymyn kasvatti. Iskuun hän tuli vuosi sitten Kuortaneelta, ja pelasi vielä viime keväänä Jymyn a-junioreissa.

– Olen voitontahtoinen ja pyrin jättämään kaiken kentälle. Vahvuuteni on monipuolisuus, sillä juniorivuosilta taustaa on muiltakin pelipaikoilta.

Luostarinen harjoittelee pääasiassa Iskun kanssa, vaikka pelaakin Lempäälässä.

– Tavoitteena on saada ehjä kausi, kehittyä pelaajana ja saada armeija siinä samalla käytyä. Olen armeijassa urheilujoukoissa, joten sieltä pitäisi kyllä päästä hyvin peleihin. Tulevaisuudessa ajatuksissa on ammattilaisura, ja tavoitteena vakiinnuttaa liigapaikka viimeistään parin vuoden päästä, Luostarinen sanoo.

Kasimir Luostarisen sopimus Iskun kanssa on pituudelta 1+1.

Iskun joukkue alkaa olla lähes valmis tulevaan kauteen. Ensimmäinen mahdollisuus nähdä uusi joukkue pelaamassa on lauantaina 12.8. klo 13 harjoitusottelussa Hurrikaania vastaan Pyynikin palloiluhallissa. Harjoitusotteluun on avoimet ovet, joten tervetuloa katsomaan!

Rantaperkiön Isku 2017-2018

Matti Hietanen, yleispelaaja
Tomi Mutka, yleispelaaja
Paavo Korhonen, yleispelaaja
Ilari Toimela, yleispelaaja
Nico Nurmesniemi, yleispelaaja
Tatu Härkönen, keskitorjuja
Nuutti Niinivaara, keskitorjuja
Mika Mäntylä, hakkuri
Einari Koivisto, hakkuri
Tommi Roininen, libero/yleispelaaja
Niko Lintula, libero
Joel Laakso, passari
Kasimir Luostarinen, passari (farmisopimuksella LeKissä)