Tuplaviikonlopun vieraina LEKA Volley ja Tiikerit

29/11/2017

[vc_row 0=””][vc_column width=”1/4″][vc_single_image image=”1108″ img_size=”large” onclick=”link_image” css_animation=”top-to-bottom”][/vc_column][vc_column width=”3/4″][vc_column_text 0=””]Isku aloittaa joulukuun kahdella elintärkeällä kotiottelulla Mestaruusliigassa, kun Pyynikille saapuu vieraaksi lauantaina 2.12. klo 17 LEKA Volley ja sunnuntaina 3.12. klo 17 Kokkolan Tiikerit.

Myös vastustajilla on edessään tuplaviikonloppu. LEKA Volley saapuu Tampereelle Sastamalan kautta ja kohtaa VaLePan perjantaina, ja Tiikerit pelaa lauantaina Akaa Volleyta vastaan Toijalassa.

Isku on kohdannut molemmat vastustajat kerran aiemmin tällä kaudella vieraissa. Molemmat ottelut päättyivät tappioon, joten Iskulla on runsaasti kalavelkoja makseltavana viikonloppuna.

Lauantain vastus LEKA Volley on sarjassa neljäntenä. Isku kohtasi kuopiolaiset vieraissa kauden toisessa ottelussa, ja hävisi tuolloin suoraan 3-0. Edellisessä ottelussaan LEKA Volley kaatoi Tiikerit erin 3-1 kotona ja sitä ennen hävisi Sampo Volleylle samoin lukemin.

Kuopiolaisjoukkueessa pelaavat muun muassa Iskussa läpimurtonsa liigakentille tehneet Samuli Kaislasalo ja Jan Helenius. Hakkuri Kaislasalo komeilee pistepörssin ykkösenä 294 pisteellä (5,65 per erä). Nuoren joukkueen kokenein pelaaja on monta vuotta maajoukkueessakin pelannut keskimies Jukka Lehtonen, joka on 37 torjunnalla torjuntapörssin kolmosena.

LEKA Volley pelaa kolmatta kauttaan Mestaruusliigaa, ja tällä kaudelle valmentajaksi siirtyi kokenut Jukka Tuovinen.

– LEKA on fyysinen, kova syöttö- ja torjuntajoukkue. Heillä on kaksi kovaa laituria, Samuli Kaislasalo ja Redi Koci, jotka ovat heidän syömähampaansa, kuvaa Iskun päävalmentaja Oskar Muurinen.

Kokkolan Tiikerit on liigajumbona voitettuaan vasta yhden liigaottelun. Tiikereiden ainoa voitto tuli Iskua vastaan Kokkolassa lokakuun puolivälissä suoraan 3-0.

Tiikereillä on ollut Iskun tavoin harmia loukkaantumisten kanssa. Viimeisin huono uutinen tuli viime viikonloppuna, kun marraskuun puolivälissä joukkueen kokoonpanoon liittynyt Ruotsin maajoukkuehakkuri Fredrik Gustavsson pyöräytti nilkkansa lauantain LEKA-ottelussa. Mikäli Gustavsson on toipunut pelikuntoon, hän tuo Tiikereille huomattavasti lisää hyökkäysvoimaa. Avausottelussaan Tiikerit-paidassa Gustavsson teki pisteet 33/+13.

– Tiikerit on nuori joukkue, johon passari Kalle Määttä ja hakkuri Fredrik Gustavsson ovat tuoneet kokemusta. Tiikereillä on viikonloppuna kaksi tärkeää peliä, joten kaikki käärmekeitot ja teippaukset on varmasti otettu käyttöön, jotta Gustavsson on pelikunnossa. Vierasottelussa annoimme voiton Tiikereille pikkaisen liian helposti, mutta samaa ei varmasti pääse kotona tapahtumaan, Muurinen vakuuttaa.

Iskulla on takanaan kahdesta edellisestä Mestaruusliigaottelusta täpärät 2-3 -tappiot, ensin kotona Vantaa Ducksia vastaan ja sitten vieraissa Raision Loimua vastaan. Sen jälkeen Isku pelasi vielä Suomen Cupin puolivälieräottelun VaLePaa vastaan, mutta on saanut valmistautua viikon verran tärkeään viikonloppuun.

Nico Nurmesniemi on edelleen sivussa peukalovamman vuoksi, mutta muuten joukkue on pelikunnossa.

– Viikonloppu on meille elintärkeä, nämä ovat oikeastaan meidän playoff-pelejämme. Tästä alkaa tärkeiden pelien sarja, kun kohtaamme lähes peräkkäin kaikki arkkivihollisemme Tiikerit, Akaa Volleyn ja Ducksin. Olemme juuri alkaneet päästä pelituntumaan,  joten jätkät ovat valmiita ja odottavat pelejä, Muurinen sanoo.

 

Ottelu: Rantaperkiön Isku vs. LEKA Volley
Aika: la 2.12. klo 17
Paikka: Pyynikin palloiluhalli, Ammattikoulunkatu 20, Tampere
Ennakkoliput: https://www.zupticket.com/rantaperkion-isku-vs-leka-volley-18089.html

Kiinnostavia lukuja:
Sijoitus sarjataulukossa: 9. vs. 4. (Isku vs. LEKA)
Voitot-tappiot: 2-8 vs. 8-5
Hyökkäysprosentti: 43 vs. 46
Ässät/erä: 0,9 vs. 1,4
Torjuntapisteet/erä: 2,0 vs. 2,5
Joukkueiden keski-ikä: 23v. vs. 21,8v.

Seuraa: Kannattaa seurata miten Iskussa läpimurron tehneiden Samuli Kaislasalon ja Jan Heleniuksen peli kulkee kuopiolaisjoukkueessa. Nykyisestä Iskun joukkueesta Tatu Härkönen pelasi samaan aikaan kaksikon kanssa Tampereella.

 

Ottelu: Rantaperkiön Isku vs. Kokkolan Tiikerit
Aika: su 3.12. klo 17
Paikka: Pyynikin palloiluhalli, Ammattikoulunkatu 20, Tampere
Ennakkoliput: https://www.zupticket.com/rantaperkion-isku-vs-kokkolan-tiikerit-18092.html

Kiinnostavia lukuja:
Sijoitus sarjataulukossa: 9. vs. 11. (Isku vs. Tiikerit)
Voitot-tappiot: 2-8 vs. 1-11
Hyökkäysprosentti: 43 vs. 40
Ässät/erä: 0,9 vs. 1,3
Torjuntapisteet/erä: 2,0 vs. 1,9
Joukkueiden keski-ikä: 23v. vs. 23,2 v.

Seuraa: Hakkuri Fredrik Gustavsson on Tiikereille todella tärkeä pelaajaa. Ensimmäisessä ottelussaan Tiikerit-paidassa hän sai ylivoimaisesti suurimman osan passeista, mutta miten käy tällä kertaa? Saako Iskun torjunta Gustavssonin kuriin?

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]