TUTO Volley kiusasi Iskua erän verran

18/02/2019

Isku sai hyvän vastuksen Turusta, kun TUTO Volley saapui haastamaan kotijoukkueen Pyynikille. Alun hankaluuksien jälkeen Isku onnistui kukistamaan vastustajan erälukemin 3-1 (19-25,27-25,25-17,25-15).

Iskun valmentaja Oskar Muurinen oli tyytyväinen sekä lopputulokseen että pelitapaan. Erityisesti ilahduttivat joukkueen ottamat 62 puolustusta ja 12 torjuntaa neljään erään.

─ Ensimmäinen erä lähti hyvin liikkeelle, mutta yskähti sitten yhteen syöttövuoroon. Virhemäärä oli alussa myös liian iso, malttia ei ollut riittävästi. Sen jälkeen syöttö- ja vastaanottopeli paranivat ja sitä kautta myös hyökkäyspeli. Toisen erän loppuun tuli taas meille hankala rotaatio. Varoimme myös vähän liikaa, emmekä uskaltaneet antaa riittävästi kättä pallolle. Nyt alamme kuitenkin olla niillä havinoilla, että peli näyttää siltä kuin pitääkin. Vaihtopallopelissä tietyt kohdat yskivät tänään, mutta kaikki osa-alueet eivät voi olla yhtä aikaa balanssissa. Syöttö- ja puolustuspelaaminen on mennyt paljon eteenpäin. Hyökkäysvalikoimaakin alkoi lopussa löytymään enemmän, mutta siinä on vielä vähän parannettavaa, samoin vastaanotossa. TUTO puolusti myös hyvin, ja peli oli hyvätasoista. Saimme tästä lisää itseluottamusta tuleviin peleihin, valmentaja Muurinen kertoi.

Iskun parhaana palkittiin yleispelaaja Matti Hietanen, ja TUTO:n parhaana aikoinaan Iskussakin liigaa pelannut passari Jani Puputti. Panimoravintola Plevnan palkinnon Iskun nälkäisimmälle pelaajalle sai passari Joel Laakso.

Seuraavaksi Isku jatkaa sarjan kärkijoukkueiden kohtaamisia, kun vastaan asettuu Lempäälän Kisa lauantaina 23.2. klo 17 Hakkarin liikuntahallissa Lempäälässä. Runkosarjan viimeiset ottelut pelataankin sitten Tampereella, kun lauantaina 2.3. edessä on VaLePa Pyynikillä, sunnuntaina 3.3. vierasottelu Aitolahden Rientoa vastaan Hervannan vapaa-aikakeskuksella ja sunnuntaina 10.3. JyväsLentis Pyynikillä.

Kuvat: Pertti Flinck