Ykkössarjan finaalit käynnistyvät sunnuntaina

24/03/2018

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Ykkössarjan finaalit käynnistyvät sunnuntaina 25.3. Joensuussa, ja vastakkain ovat Karelian Hurmos ja Maaningan Mahti. Isku kohtaa liigakarsinnoissa finaalien voittajan. Ykkössarjan mestariksi selviää kahdella voitolla.  

Iskun runkosarja päättyi kaksi viikkoa sitten, ja sen jälkeen joukkue on valmistautunut tuleviin liigakarsintoihin. Valmistautumisaikaa on vielä jäljellä reilun viikon verran, sillä ykkössarjan voittaja on selvillä viimeistään pääsiäissunnuntaina 1.4. Karsintaottelut alkavat seuraavalla viikolla. 

– Valmistautuminen on sujunut hyvin, varsinkin tämän viikon olemme treenanneet hyvällä sykkeellä. Huomaa, että päivä alkaa pidentyä ja mieli kirkastua. Tämän viikonlopun vedämme henkeä, ja ensi viikolla jatketaan treenaamista.  Sen jälkeen olemme valmistautuneet niin hyvin kuin olemme pystyneet ja olemme valmiita pelaamaan, kertoi Iskun valmentaja Oskar Muurinen.  

Karelian Hurmos selvitti tiensä finaaliin kaatamalla välierissä Lempäälän Kisan. Iskulla ja Kisalla on farmiyhteistyösopimus, ja Iskun hakkuri Einari Koivisto oli toisessa välieräottelussa pelaamassa LeKin hakkurina. Myös valmentaja Muurinen on ehtinyt seurata Hurmoksen pelaamista.  

– Hurmoksessa pelaa useampiakin vanhoja liigapelaajia, joten siltä osin tietää mitä sieltä on tulossa. Heillä on tasainen joukkue, nuoret keskitorjujat Fred Musonia lukuun ottamatta, ja hyvät laiturit Ville Louhela ja Aivars Petrusevics. He pelaavat peruspeliä ilman mitään ihmeellisiä juttuja, Muurinen arvio. 

Karelian Hurmos on hallinnut tällä kaudella 1-sarjaa. Joukkue syntyi, kun viime kauden päätteeksi Mestaruusliigasta pudonnut Riento ja Susiraja-Volley yhdistyivät. Hurmos ilmoitti jo ennen kauden alkua tavoitteekseen Mestaruusliigapaikan. Runkosarjassa Hurmos oli ykkönen ennen finaalivastustajaansa Maaningan Mahtia.  

Välierissä Lempäälän Kisa onnistui ajoittain horjuttamaan Hurmosta. Ensimmäinen osaottelu Joensuussa venyi viisieräiseksi,  mutta lopulta Hurmos otti finaalipaikan suoraan voitoin 2-0. 

– Kun LeKi sai syöttönsä toimimaan ja Hurmoksen vastaanoton rikki, he olivat vahvoilla. Myös virhekontrolli oli tärkeässä roolissa. Hurmokselle tuli varsinkin ensimmäisessä ottelussa pitkiä virheputkia. Keskitorjujat olivat myös LeKillä näkyvämmässä roolissa, siinä he olivat Hurmosta edellä, Muurinen arvioi.  

Hurmoksessa pelaavia vanhoja liigapelaajia ovat mm. Aivars Petrusevics, Fred Musoni, Tuomas Karjalainen sekä Ville Louhela, joka tuli aikoinaan Iskuun pelaamaan samaan aikaan Oskar Muurisen kanssa.  

Myös Maaningan Mahdissa pelaa entisiä liigapelaajia, kuten Ville-Erik Tarkiainen sekä Ilari Sivonen. Mahti kaatoi välierissä Kuortaneen otteluvoitoin 2-0. 

– Hurmos on selkeä ennakkosuosikki, mutta Mahdillakin voi olla omat mahdollisuutensa. Ensimmäisen ottelun jälkeen voi päätellä enemmän. Tärkeää on saada syötöllä vastaanotto rikki, tuli sieltä kumpi tahansa. Mahdilla on vähän pienemmät laiturit kuin Hurmoksella. Joka tapauksessa tärkein asia on oman pelin kasassa pysyminen, oli vastustaja Hurmos tai Mahti, Muurinen totesi.  

Toinen finaaliottelu pelataan pitkäperjantaina 30.3. ja tarvittaessa kolmas ottelu pääsiäissunnuntaina 1.4. Viimeistään silloin on selvillä, kumpi joukkueista tulee Iskua vastaan liigakarsinnoissa. Finaalin häviäjä kohtaa puolestaan Akaa-Volleyn.  Liigakarsinnat pelataan paras viidestä -systeemillä, ja Isku aloittaa karsintasarjan vieraissa.  

 [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]